Други

Борисов, Пеевски, Добрев и Станислав Анастасов искат Асен Василев да покрие дефицита в енергетиката

  13.03.2024 22:06             
Борисов, Пеевски, Добрев и Станислав Анастасов искат Асен Василев да покрие дефицита в енергетиката
  БНР


В последните 3 години на "промяна" от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 млрд. лева, обяснява председателят на енергийната комисия в парламента

Министърът на финансите Асен Василев да покрие дефицита от 1 милиард лева в енергетиката. Такова предложение е било внесело от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и от депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС Делян Добрев и Станислав Анастасов в деловодството на парламента.

"Внесохме предложение Асен Василев да покрие дефицита от 1 млрд. лева в енергетиката, за да не се вдига цената на тока с 20%. След малко е гласуването в комисия, а утре в пленарна зала".

Това написа във Фейсбук шефът на Комисията по енергетика и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"В последните 3 години на "промяна" от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 млрд. лева - тоест 4 пъти повече. Надявам се всички депутати да подкрепят предложението ни, за да защитим хората и бизнеса от драстично увеличение на цената.

P.S. Ако не го направи, ще гледаме еврозоната през крив макарон, защото увеличението на тока ще вдигне общата инфлация", обяснява още Добрев.

В последните 3 години на "промяна" от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 млрд лева. Внесохме предложение Асен Василев да върне 1 млрд. лева на енергетиката, за да не се вдига цената на тока с 20%. След малко е гласуването в комисия, а утре в пленарна зала.
Надявам се всички депутати да подкрепят предложението ни, за да защитим хората и бизнеса от драстично увеличение на цената.
P.S. Ако не го направи ще гледаме и Еврозоната през крив макарон, защото увеличението на тока ще вдигне общата инфлация.

 


Свързани