Спорт

ВК Хебър има всички шансове да оцелее в елита - най-важните мачове предстоят!

  09.03.2024 12:08             
ВК Хебър има всички шансове да оцелее в елита - най-важните мачове предстоят!

Довечера волейболният Хебър гостува на Нефтохимик от 18:00 часа. Ако нашите "тигри" победят, това ще е изненадата на кръга, но дори и да не успеят, е много важно да вземем поне един от останалите два мача от първия етап на първенството - за да не се превърне той в последен за нас и да останем на предпоследното място в класирането като изпадащ от Суперлигата тим. А защо да не победим и в двата последни кръга? Все пак играем с отбори от нашата "черга". И шансовете ни да оцелеем в елита са повече от добри.

В сряда, 13 март, приемаме в зала "Васил Левски" Раковски (Севлиево), който в момента е на последното 12-то място в класирането с едва 3 точки. Хебърци са на 11-то място със 17 точки - само с една по-малко от десетия Марек (Дупница). Вземем ли този домакински мач, почти сигурно ще се придвижим нагоре, тъй като дупничани приемат ЦСКА на 13 март, а после гостуват на Пирин в Разлог. Ние пък в последния кръг пък срещаме Добруджа в Добрич. Към момента добричлии са с 18 точки на 9-то място в класирането, а преди да ни домакинстват имат два "кървави" мача с лидерите - днес излизат у дома срещу Левски от 19:00 часа, а на 13 март гостуват на Монтана.

И всичко остава в ръцете на Хебър при гостуването в Добрич на 16 март.

За да се стигне до тази мечтана развръзка обаче, трябва в сряда да напълним зала "Васил Левски" и да подкрепим нашите момчета срещу Раковски (Севлиево)!

Дочо ЧАНЕВ


Свързани