Пазарджик

Очакваме студенти от Тракийския университет и приют за бездомни животни

  07.03.2024 17:29             
Очакваме студенти от Тракийския университет и приют за бездомни животни

ПАЗАРДЖИК. Освен подписаните вече 10 договора на Общината с МРРБ за финансиране на проекти по Инвестиционната програма на правителството и очакваните договори за още 5 проекта за 24 милиона лева, с които общото финансиране за община Пазарджик ще бъде за 50 милиона лева, са поискани допълнителни средства за реновиране на Белодробната болница и проектирането на приют за бездомни животни, съобщи кметът на общината Петър Куленски. През февруари той е провел и среща с ректора на Тракийския университет проф. Добри Ярков, на която са заявени двустранни намерения за сътрудничество - Пазарджик да приеме за обучение студенти от Алма матер в Стара Загора.

„В това висше учебно заведение със стара история се обучават над 10 000 студенти в едни от най-търсените специалности като хуманна медицина, ветеринарна медицина, кинезитерапия, обучават се медицински сестри, акушерки помощник-фармацевти, педагогика…“, коментира кметът.

Проф. Ярков съвсем скоро ще ни върне визитата, за да се начертаят конкретни стъпки в това Пазарджик да започне прием на студенти и да се утвърди като притегателен център за младите.

(Зн)


Свързани