Пазарджик

Общината иска пари за ремонт на Белодробната болница и проектиране на приют за бездомни животни

  07.03.2024 08:18             
 Общината иска пари за ремонт на Белодробната болница и проектиране на приют за бездомни животни

ПАЗАРДЖИК. Вече са подписани 10 договора на Общината с МРРБ за финансиране на проекти по Инвестиционната програма на правителството. Предстои да бъдат подписани договори за още 5 проекта за 24 милиона лева, а така общото финансиране за община Пазарджик ще бъде за 50 млн лева, съобщи на брифинг пред журналисти общинският кмет Петър Куленски, който отчете свършеното през февруари. Стана ясно, че са поискани допълнителни средства за реновиране на Белодробната болница и проектирането на приют за бездомни животни.

Куленски припомни, че в община Пазарджик ще бъдат изградени три физкултурни салона в две училища в областния град и това в село Говедаре. 

През февруари стартира кампанията „Чиста детска пролет“ – целта е да се облагорадят детските площадки в града и селата, които се почистват и ремонтират. Паралелно са почистени голям брой нерегламентирани сметища в села край Пазарджик, както и гробищните паркове в Мало Конаре и в Ивайло. "Апелът ми е гражданите да спрат да изхвърлят боклуци – освен че е грозна гледка, почистването на такива сметища е скъпо действие, за което плащаме всички като данъкоплатци", призова Куленски.

(Зн)


Свързани