Регионът

8 март в Пенсионерски клуб - Пещера, кметът и зам.-кметът бяха сред гостите

  05.03.2024 19:25             
8 март в Пенсионерски клуб - Пещера, кметът и зам.-кметът бяха сред гостите

Пенсионерски клуб-Пещера празнува 8 март. Гост на празника на клуба бе кмета на община Пещера Йордан Младенов придружен от своята заместничка Гълъбина Карамитрева. Положителното отношение от пенсионерите към градоначалника те изразиха с  аплодисментите в залата, за това че заедно със своята администрация той винаги е откликвал на исканията им.

Клубът на пенсионера в Пещера функционира от 1977 година. Членската маса наброява 183 човека. В с. Радилово клубът съществува от 1992 година с членска маса от  41 човека. В Капитан Димитриево клубът на пенсионера съществува от 1987 година като членската маса наброява 42 човека. И в трите населени места на общината клубовете разполагат с добри бази, в които осъществяват своите мероприятия и срещи.

Пенсионерите от града отбелязаха подобаващо своя празник, организирайки си празненство, на което поиграха, попяха, поговориха и помечтаха за мирни времена, здрави семейства и още внуци. Приповдигнатото настроение на възрастните хора с млади сърца допълваше модерното заведение, в контраст с  обстановката и организацията на тържеството.

Сърдечно приветствие по случай Международния ден на жената поднесе председателката на куба Райна Готева . Тя пожела на своите приятели жизненост, радост , топлина в семейното огнище и десетки поводи за подобн празници. 

Равнопоставено място в брака, равни права в деловата сфера и образованието, свободен избор на професия, право на равно заплащане, на привилегии, глас в обществото, който се чува и има тежест, пожела Йордан Младенов. 

Той изненада с цвете и персонален поздрав всяка една от дамите в залата. Десетки снимки за спомен ще увековечат този ден. За доброто настроение на присъстващите се погрижи вокална група "Надежда" с ръководител Катя Мирчева и Рашко Тилев.

Остана да битува едно убеждение. Че трябва да празнуваме този празник, посветен на най-нежната половинка от човечеството. Да почетем жената, без значение на възрастта и да не забравяме дълбоките основания да го правим не само на 8 март.

(Зн)


Свързани