Спорт

Владимир Гаджев пое управата на ФК Хебър след 4-часово извънредно общо събрание

  05.03.2024 16:38             
Владимир Гаджев пое управата на ФК Хебър след 4-часово извънредно общо събрание

ПАЗАРДЖИК. Бившият национал на България и играч на Левски, Хебър и Панатинайкос Владимир Гаджев бе избран за нов председател на УС на ФК Хебър 1918. 36-годишният футболен специалист наследи на поста Елизар Спасов и ще управлява клуба от Пазарджик с петчленен Управителен съвет, в който за членове бяха  избрани още другият наш бивш национал и изявен футболист Йордан Минев, бизнесменът Димчо Ганев, адвокат Тинко Василев и икономистът Лазар Костов (също бивш футболист на Хебър). 

Като вече писахме, кндидатурата на Румен Димитров бе предложена от досегашния председател Елизар Спасов, който номинира и Йордан Минев. Самият Димитров пък предложи кмета на Добровница Гурко Митев. От името на Стоян Самунев и на Община Пазарджик Таня Колчакова предложи бившия нападател на Хебър и Бенковски Лазар Костов и адвокат Тинко Василев (специалистът по арбитражни дела и областен кординатор на ИТН е баща на футболист от школата), както и Владимир Гаджев. Предприемачът Роман Цветков предложи бизнесмените Димчо Ганев и Атанас Шопов, но общинският съветник и бивш кадър на ДЮШ категорично си направи отвод и риторично попита защо да не бъдат номинирани бившият президент и настоящ шеф на ОбС Найден Шопов или административният директор на Хебър Борис Димитров, за да поемат отговорност. Издигната бе и кандидатурата на Борис Димитров, но той, Гурко Митев и Румен Димитров също си направиха отводи и при това положение анблок бе гласувано управителното тяло. След дълги кандърми кой да бъде председател - Йордан Минев или Владимир Гаджев, последният бе избран единодушно с 23 гласа "За" и нула гласа "Против" и "Въздържал се".

На събранието станаха ясни и актуалните задължения, приходи и вземания към момента. Елизар Спасов бе раздал на присъстващите годишния счетоводен баланс, но на въпроси за актуалното състояние поясни, че към момента 165 000 лева са задълженията за заплати, 539 000 лева са задълженията към НАП за осигуровки и данъци, а към доставчиците дълговете са около 700 000 лева, а те се погасяват регулянро. Приблизително толкова са и вземанията на Хебър - 360 000 лева от Ботев (Пд) вече са падежни, а други 100 000 лева от "Колежа" ще трябва да преведат в следващите месеци. От реклама се чакат 180 000 лева, като в тях не влизат 140 000 лева от efbet...

Старият Управителен съвет ще продължи да е легитимен, а Елизар Спасов да го представлява - до момента на обнародването на новите решения в Търговския регистър.

Над 4 часа продължи Извънредното общо събрание на Хебър 1918, което бе свикано заради колективната оставка на досегашната управа, подробности за което писахме ТУК.  
(Зн)

Свързани