Спорт

Девет кандидатури за новия УС на Хебър, всички искат Румен Димитров за председател, той не ще /СНИМКИ/ - обновена

  05.03.2024 15:10             
Девет кандидатури за новия УС на Хебър, всички искат Румен Димитров за председател, той не ще /СНИМКИ/ - обновена

ПАЗАРДЖИК. В момента на извънредното общо събрание на Хебър 1918 девет кандидатури се обсъждат за попълване на новия 5-членен състав на Управителния съвет на Хебър, като приоритет при подбораа на номинациите е членовете на новата управа да помагат. С пари, контакти, лоби, работа... Категоричното и преобладаващо мнение на присъстващите членове (след приемането на новите членове бройката им нарасна на 33) е „кораба“ да бъде оглавен от предприемача и общински съветник Румен Димитров, който в последните месеци осигурява основно парите за издръжката на представителния тим заедно с Роман Цветков, Валентин Василев-Валдани, Атанас Шопов, Димчо Ганев - между 100 000 и 150 000 лева на месец. Димитров обаче е категорично против, включително и да участва в управата. Той прави уговорката, че ще продължи да помага, но иска и още хора да се включат освен него,, защото товарът е непосилен, а влезе ли в УС - също и отговорността за бъдещето на клуба. Същевременно представителят на Стоян Самунев и на Община Пазарджик Таня Колчакова заяви, че местната администрация ще помага с по 300 000 лева на година - насочена към ДЮШ, както и с привличането на евентуални спонсори.

 „Много ми идва, а и да си призная, не искам с оглед на липсата на перспектива пред клуба, утре да ми се лепне черна точка в Търговския регистър, която да се отрази на бизнеса ми“, каза Димитров и шеговито добави, че със съпругата си не говори толкова, колкото със спортно-техническото ръководство на Хебър. 

Кандидатурата на Румен Димитров бе предложена от досегашния председател Елизар Спасов, който номинира и Йордан Минев. Самият Димитров пък предложи кмета на Добровница Гурко Митев. От името на Стоян Самунев и на Община Пазарджик Таня Колчакова предложи бившия нападател на Хебър и Бенковски Лазар Костов и адвокат Тинко Василев (специалистът по арбитражни дела и областен кординатор на ИТН е баща на футболист от школата), както и Владимир Гаджев. Предприемачът Роман Цветков предложи бизнесмените Димчо Ганев и Атанас Шопов, но общинският съветник и бивш кадър на ДЮШ категорично си направи отвод и риторично попита защо да не бъдат номинирани бившият президент и настоящ шеф на ОбС Найден Шопов или административният директор на Хебър Борис Димитров, за да поемат отговорност. Издигната бе и кандидатурата на Борис Димитров, но той, Гурко Митев и Румен Димитров си направиха отводи и при това положение анблок бе гласувано управителното тяло. След дълги кандърми кой да бъде председател - Йордан Минев или Владимир Гаджев, последният бе избран единодушно с 23 гласа "За" и нула гласа "Против" и "Въздържал се".

От 17 души-членове в началото на събранието 16 присъстваха лично или чрез пълномощници с нотариално заверени пълномощни. В началото на форума те приеха оставките на досегашния УС, а след това гласуваха заявленията на новите членове. Така членовете на общото събрание бяха поименно гласувани и нараснаха на 33 заедно с досегашните 17. 

За членове бяха приети Румен Димитров, директорът на Спортното училище Георги  Георгиев, бизнесмените Димчо Ганев и Валентин Василев, известният футболист от близкото минало Александър Милушев, Борислав Даскалов, администраторката в клуба Йоана Белоконска, Николай Бозев, Атанас Шопов, бившият играч на Хебър и Левски Владимир Гаджев, Лазар Костов, Стоян Самунев, Тинко Василев, представителите на ДЮШ Йордан Чолов, Кирил Божков и Гурко Митев. Сред другите кандидатури, неуспели да съберат одобрителен вот (50+1), бяха и тези на бизнесмен и общински съветник Иван Папазов, който бе упълномощен да гласува, но напусна преждевременно, след като кандидатурата му за член не бе одобрена. Не бяха приети за членове и представителите на ДЮШ Славчо Тошев, Спас Гигов, Павел Велов, Недко Минчев и Атанас Минчев, който е и зам.-директор на Спортното училище, бившият треньор Атанас Видев и бившият футболист на Хебър и ЦСКА Георги Кьосев. Неодобрени бяха и кандидатурите на представителите на феновете Илия Иванов и Тодор Банчев, както и служителката на клуба Славка Калинова.

Елизар Спасов бе раздал на присъстващите годишния счетоводен баланс, но на въпроси за актуалното състояние поясни, че към момента 165 000 лева са задълженията за заплати, 539 000 лева са задълженията към НАП за осигуровки и данъци, а към доставчиците дълговете са около 700 000 лева, а те се погасяват регулянро. Приблизително толкова са и вземанията на Хебър - 360 000 лева от Ботев (Пд) вече са падежни, а други 100 000 лева от "Колежа" ще трябва да преведат в следващите месеци. От реклама се чакат 180 000 лева, като в тях не влизат 140 000 лева от efbet...

Старият Управителен съвет ще продължи да е легитимен, а Елизар Спасов да го представлява - до момента на обнародването на новите решения в Търговския регистър.

Очаквайте още подробности.

(Зн)


Свързани