Спорт

Днес Хебър ще спира 23-годишна серия на Левски

  04.03.2024 11:11             
Днес Хебър ще спира 23-годишна серия на Левски

В днешното гостуване на Левски на стадион "Георги Бенковски" срещу Хебър "сините" ще защитават 23-годишна серия срещу "гробарите". В двубоя от 17:30 часа столичани ще искат да вземат реванш от Хебър, който ги изхвърли от турнира за Купата, в мач от 23 кръг на efbet Лига. Срещата в Пазарджик започва в 17:30 часа. Дали обаче, ако перифразираме Николай Костов, който пък перифразира Любо Пенев - Левски няма пак ще духа супата - не само за Купата... Хебърци продължават да пишат история, така че предстои да видим.

В последните пет мача между двата отбора голове за Левски са били реализирани от чужденци, припомнят колегите от "Блиц". При предишното участие на Хебър в елита през сезон 2000/01 Миодраг Пантелич бележи единствения гол за успеха на „сините“ с 1:0 и поставя началото на серията. През есента на 2022 г. при победата на Левски с 4:0 два пъти се разписа Цунами. През миналата пролет Рикардиньо реализира и двете попадения за „сините“ при 2:0 в Пазарджик. През есента на 2023 г. Роналдо вкара за 1:0 на „Герена“, а след това Уелтън се разписа при загубата на Левски с 1:2 като гост в мач за Купата. В настоящия състав на Николай Костов фигурират доста чужденци и затова има доста голяма вероятност някой от тях да бъде сред голмайсторите, ако Левски успее днес да се разпише срещу Хебър в Пазарджик.

Феновете на Хебър пък се питат дали "диамантения жокер" Шейх Диаманка отново ще бъде козът-резерва на треньора на Хебър Любослав Пенев или този път ще започне като титуляр в третия си мач за "зелените". В предишните два той наказа от съблекалнята в последните минути и Локомотив (Пловдив) в първенството, и Пирин (Благоевград) в четвъртфинала за Купата на България.Ако не започне като титуляр, на върха на атаката ще застанат Марк-Емилио Папазов и Николас Пенев, които ще бъдат подпомагани от искания от Левски Ангел Бастунов. Треньорът на Хебър не обмисля да прави промени и в по-задни позиции, като отново ще заложи на трима в отбрана пред Петър Дебърлиев – Стефан Цонков, Георги Вълчев и Лазар Марин. В ролята на халф-бекове ще са Архан Исуф и Божидар Пенчев. В средата на терена пък ще си партнират Георги Каракашев и Йоан Н‘зи.

"Тема спорт" пише, че централният защитник Келиан ван дер Каап ще изведе днес Левски с капитанската лента. Нидерландецът ще получи тази чест след наказанието на Цунами. Бразилецът е санкциониран за един двубой и неговото място на левия фланг на атаката ще бъде поверено на Хосе Кордоба. Треньорът на столичани Николай Костов няма да прави други промени по състава си и ще заложиш същите играчи, които спечелиха с убедителното 4:0 над Арда в последния кръг. Под рамката ще е Пламен Андреев, а пред него в защита ще са Патрик-Габриел Галчев, Ван дер Каап, Кристиан Димитров и вече споменатият Кордоба. В халфовата линия ще действат Асен Митков и Карлос Охене. По крилото ще атакуват Фабио Лима и Марин Петков, а в нападение ще си партнират Рикардиньо и Джавад ел Джемили. Испанецът ще бъде и човек с по-свободни функции в атаката.

(Зн)


Свързани