Спорт

Три златни медала за Дара Стоянова в международен турнир

  04.03.2024 08:52             
Три златни медала за Дара Стоянова в международен турнир
Снимки Анна Недкова - официален фотограф към БФХГ и на турнира

"Златната" гимнастичка на Пазарджик Дара Стоянова ни даде отново повод за гордост. Младата гимнастичка спечели три златни медала от три възможни на XIII международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“, което се проведе от 1. до 3. март в Стара Загора. Да припомним, че Дара е ученичка в Спортното училище в Пазарджик, състезателка на СК „Илиана“ и национална състезателка по художествена гимнастика (жени индивидуално - разширен състав).

Събитието в града на липите се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ и негови официални гости бяха госпожа Илиана Раева- президент на Българска федерация по художествена гимнастика и господин Живко Тодоров- кмет на град Стара Загора.

В престижния турнир за купа „Берое“ за медали е състезаваха над 450 гимнастички от 19. клуба от България и международни участнички от Украйна и Гърция. При толкова силна конкуренция пазарджишката грация взе участие в категория „Елит“ – жени и успя да победи убедително своите конкурентки на обръч, лента и в многобоя с максимален брой точки. Със своите технични и артистични изпълнения Дара впечатли и журито, и публиката и заслужено спечели златните медали във всички дисциплини.

Като треньор на победителката в многобоя треньорката на Дара Гергана Ботева – Тлайс бе удостоена с приз „Карамфила Абаджиева“.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ ПОД НАЕМ УРЕДЕН ВТОРИ ЕТАЖ ОТ КЪЩА В ОГНЯНОВО И ОВОЩНА ГРАДИНА С РАННИ ХУБАВИ ЧЕРЕШИ И ДРУГИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА. 0897 963 033

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845
Всички