Регионът

Хора с онкозаболявания, техни близки и медици ще премерят сили във волейболния турнир „Ние сме“ в Панагюрище

  23.02.2024 11:01             
Хора с онкозаболявания, техни близки и медици ще премерят сили във волейболния турнир „Ние сме“ в Панагюрище

Волейболен турнир под наслов „Ние сме“ между 8 отбора ще се проведе на 25 февруари 2024 г. в зала Арена Асарел, град Панагюрище, като част от инициативата „Победителите“ на Онкологичния център към МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Събитието е шестото от инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания, а организатор е Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“. Целта му е да напомни, че навременната диагностика и правилното лечение могат да превърнат пациентите в победители, които да преминат през заболяването без да променят драстично качеството и стила си на живот.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и инициатор на кампанията, събира за поредна година на едно място пациенти, техните близки и здравни специалисти, за да докажат заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота.

Водещ на волейболния турнир ще бъде емблематичният радио водещ Иво Райчев, а в програмата на състезанието са предвидени множество изненади, специална награда и в дух на спортменство - много желание за победа от всички отбори.

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването. По този начин им позволява да проявят по оптимален начин личностния си потенциал.

(Зн)


Свързани