Пазарджик

Тази събота Гората.бг ще подари 16 000 дръвчета на жителите на Пазарджик и региона

  23.02.2024 07:34             
Тази събота Гората.бг ще подари 16 000 дръвчета на жителите на Пазарджик и региона

ПАЗАРДЖИК. Гората.бг ще подари 16 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пазарджик и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

- От 15:30 ч. Ви чакаме на Тортата – приканват инициаторите. Ще подаряваме плодни - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), махалебки (дива череша), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор, медоносна акация и др.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите, смокините и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират. Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Те ще бъдат качени и в събитието във Фейсбук.

Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20, 50 или колкото можете да засадите 

Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!

Този сезон засаждаме още 1 милион дървета за 5 месеца – допълват от Гората.бг. - А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 2.8 милиона. Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Пазарджик и областта по-зелени, красиви и чисти.

(Зн)


Свързани