Крими

Отново зачестяват ало измамите – внимавайте!

  22.02.2024 18:36             
Отново зачестяват ало измамите – внимавайте!

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Пазарджик предупреждават гражданите на областта и най-вече живеещите в общинските градове за зачестяване на опитите за телефонни измами. В рамките на два поредни дни са засечени десетки обаждания към стационарни телефони ползвани от възрастни и самотноживеещи хора. Използват се известни до момента схеми свързани с пострадал близък или роднина , на когото е необходима операция. Използват се и варианти, при които извършителите на този тип престъпления се представят за полицейски служители, които се борят срещу телефонните измамници и искат от потенциалните си жертви да съдействат с парични средства или ценности, за да ги примамят и заловят. 

Апелираме към гражданите да бъдат бдителни, да не се поддават на обажданията на непознати, да не дават под какъвто и да е предлог парични суми или ценности на непознати, дори ако се представят за полицаи, напомнят от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Полицейските органи  при изпълнение на служебните си задължения никога под каквато и да е форма не искат пари от гражданите. При наличие на подобни обаждания нека възрастните хора да позвънят на своите близки, като ги информират за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112. 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ ПОД НАЕМ УРЕДЕН ВТОРИ ЕТАЖ ОТ КЪЩА В ОГНЯНОВО И ОВОЩНА ГРАДИНА С РАННИ ХУБАВИ ЧЕРЕШИ И ДРУГИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА. 0897 963 033

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845
Всички