Пазарджик

11-ят турнир “Йосиф Хинек Майер“ пак събра майстори-ловци от цяла България

  19.02.2024 16:54             
11-ят турнир “Йосиф Хинек Майер“ пак събра майстори-ловци от цяла България

ПАЗАРДЖИК-СИНИТОВО. Традицията бе спазена и този февруари - за 11-та поредна година СЛРД “Сокол-1893“- Пазарджик събра ловци от цяла България на турнир по правилата на “Свети Хуберт” за купата на Йосиф Хинек Майер. През годините проявата, носеща името на основателя на пазарджишкото ловно-рибарско сдружение ,се наложи като едно от най-престижните състезания в ловната киноложка общност на България по правилника „Свети Хуберт” за кучета, работещи на стойка.

Общо 47 състезатели и техните опашати ловни помощници се събраха на 17 февруари сутринта в комплекс „Фазанарията“ край Пазарджик, където след регистрация и теглене на жребий турнирът бе официално открит от председателя на ЛРС „Сокол-1983“-Пазарджик Евгени Абаджиев.

Представен бе и съдийският състав, специално подбран от главния съдия Николай Неделчев: Александър Георгиев, Младен Алексиев , Евтим   Лозанов, Любо Катронски, Тончо Милев, Димитър Нанчев, Тодор Нанчев и Йордан Каменов

Обичайната арена на ловните страсти бяха  хълмовете до село Синитево. Състезателите бяха разделени в 3 категории: ЖЕНИ, МЛАДИ  и клас ОТКРИТ.

А ето и класирането, което стана факт след оспорвани редовни турове и равностойни баражи:

Жени:

1 място – Нели Николова с курцхаар Чери фром Ветренски

2 място- Таня Рачева с дратхаар Инка

3 място- Таня Рачева с английски сетер Рич дел Дилков

 

Млади:

1 място- Иван Танев  с дратхаар

2 място- Цветослав Цветанов с пойнтер

3 място – Стоян Христов с дратхаар Монро

 

Открит:

1 място – Нено Костурков с дратхаар Хари

2 място – Галин Георгиев с пойнтер Виктория от Иваница

3 място – Калин Балджийски с ваймаранер Мургаш от Янина вила.

Наградите на победителите в различните категории бяха връчени от председателя Евгени Абаджиев и Цветан Цветанов - председател на Киноложката секция в дружеството.

Идеята за турнира „Свети Хуберт“ в памет на Йосиф Хинек Майер възникна след като УС на сдружението прие присърце желанието  на ловци и кинолози, които изтъкнаха необходимостта от такъв тип турнир в края на всеки ловен сезон.  Гордост за организаторите е, че турнирът е печелен и от световните шампиони за 2023 г. Мирослав Ненковски и Димитър Тодоров.

(Зн)


Свързани