Крими

Полицейският бюлетин на 19 февруари 2024 г.

  19.02.2024 13:22             
Полицейският бюлетин на 19 февруари 2024 г.

Мъж е задържан заради проявено насилие над съпругата му. Сигнал бил получен в петък вечерта за скандал в апартамент в областния град. На място бил изпратен екип на полицейски участък „Изток“, като униформените установили, че в жилището е възникнал семеен скандал. При създалата се ситуация 28-годишен мъж живеещ там нанесъл удари в областта на главата на 24-годишната си съпруга. В резултат на това той причинил множество кръвонасядания по главата и тялото на жената. Полицаите задържали побойника в ареста за причиняване на телесна повреда при условията на домашно насилие. По случая се води бързо производство.

Служители на РУ-Септември са задържали млад мъж притежаващ наркотици. През нощта на събота срещу неделя в РУ-Септември се получил сигнал мъж носещ съмнително пакетче в себе си по време на тържество в жилище, намиращо се в беловското село Мененкьово. Полицаите пристигнали на адреса и установили, че там се провежда тържество по повод на рожден ден. Органите на реда проверили един от гостите, която се оказал 25-годишен жител на същото село. Той подхвърлил в стаята прозрачно пликче, съдържащо кристално вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на метамфетамин. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано бързо производство.

Жител на Септември опитал се да осуети полицейска проверка е задържан в ареста. Снощи на улица в гр. Септември автопатрул от местното полицейско управление предприел проверка на млад мъж. Той отказал да представи на униформените документ за самоличност и започнал да бяга в района на централната част на града с цел да се укрие. Не спрял въпреки издадените разпореждания на преследващите го полицаи. Скоро обаче полицаите го настигнали и задържали. Спрямо него се води бързо производство за това, че съзнателно пречи на полицейските служители да изпълнят задълженията си по служба.

Пет бързи производства са образувани спрямо водачи на моторни превозни средства за времето от петък до днес. По време на рутинни проверки са засечени шофьори на две леки коли и мотопед, който бил без регистрационни табели. Тримата управлявали возилата си с концентрация на алкохол в издишания въздух в интервала между 1.25 и 2.41 промила. Друг водач е установен да шофира лек автомобил под въздействието на наркотици. Един е бил спрян с кола, която ползвала чужди регистрационни табели. А най-фрапиращия случая е тази нощ, когато автопатрул подал сигнал със стоп палка на водач на „БМВ“ да спре за проверка. Той не се подчинил на органите на реда и продължил по пътя си. Малко по-късно униформените го открили катастрофирал на една от улиците в пазарджишкото село Дебръщица. Оказало се, че беглецът загубил управлението над немското возило и то се преобърнало в страни от пътя. Мъжът в него е 49-годишен жител на съседното село Црънча. Алкохолната му проба направена с дрегер отчела 1.62 промила концентрация на алкохол.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани