Пазарджик

Комплексът за социални услуги – мост за добри хора и деца в нужда

  17.02.2024 08:03             
Комплексът за социални услуги – мост за добри хора и деца в нужда

През седмицата бяха зарадвани младежи от Ракитово и деца в квартал „Изток”

ПАЗАРДЖИК. През седмицата Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пазарджик, представляван от Консорциум “Алианс за социално развитие – Пазарджик” дари на младежите от ВУИ “Ангел Узунов” в Ракитово чисто нови дрехи - 14 мъжки костюми, 17 ризи, 5 мъжки сака и 14 панталони. Директорът на училището Георги Янушев сподели, че  полученото дарение е чудесна възможност за младежите, на които им предстоят абитуриентски балове и други социални, културни и официални мероприятия.

Преди часове пък за пореден път дрехи, обувки и играчки бяха дарени и на Център за работа с деца на улицата в квартал „Изток” в Пазарджик.

„Даренията бяха предоставени от организации, фирми и хора с добри сърца на нуждаещи се. Ние в Комплекса сме мост между двете страни, а от съществено значение е и междуинституицоналното взаимодействие. За щастие не само по празниците има хора с добри сърца и хора в нужда”, коментира пред „Знаме” директорът на КСДУС Гергана Спасова. „Даряват различни организации, фирми, хора, магазини… Сега например магазин за мъжка конфекция ни предостави ризите и с тях двама младежи в Ракитово ще отидат напролет на абитуриентски бал. Зарадвахме с чисто нови подаръци и децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Лесичово (там в момента има три братчета)…”

За Коледа много добри хора откликнали и зарадвали настанените в звено „Майка и бебе” и център „Спешен прием”. Деца, учители и родители се включили в коледната инициатива „Деца помагат на деца”. Така от Първа група „Незабравка” на ДГ „Пролет” подготвили чудесни подаръци за потребителите, малчуганите от ДГ „Дъга” поставили кутии и осигурили ваучери за хипермаркет, а от група „Буратино” в ДГ „Калина Малина” донесли красива елха с гипсови играчки за оцветяване. Подаръци и лакомства имало и от Инфекциозно отделение на МБАЛ, от Дамски клуб „Плеядите”, организация „Добро сърце” осигурила нови одеалца и дънки, а група майки донесли колички и кошарки… Фризьор до Комплекса пък на драго сърце решил да подстриже всички деца, настанени тук.

Процесът на дарителство е целогодишен, а ако решите да се включите – заповядайте. Ще зарадвате дете.

(Зн)

 


Свързани