Четвъртък, 02 Май 2024
 
Регионът

Финансиране директно от Брюксел обсъди кметът Желязко Гагов с евродепутата Петър Витанов

  16.02.2024 07:15             
Финансиране директно от Брюксел обсъди кметът Желязко Гагов с евродепутата Петър Витанов

С ученици от СУ „Нешо Бончев“ пък гостът поговори за изкуствения интелект

Евродепутатът Петър Витанов посети Панагюрище. Двете основни теми на разговор с кмета Желязко Гагов бяха достъпът до финансиране на проекти директно от Брюксел и осигуряването на контакти в областта на туризма с експерти от Гърция, Холандия и други европейски държави.

Панагюрище е само на 100 километра от София, но пътуването отнема поне два часа - най-прекият път е осеян с дупки и превръща шофирането в изпитание. Трудно е да повярваш, че всъщност води до една от най-богатите общини в България, заяви Петър Витанов.

На срещата между градоначалника Гагов и евродепутата Витанов присъстваха общинските съветници от „Продължаваме промяната –Демократична България” Павел Хрисков и Даниела Куртакова.

Българският представител в Европейския парламент посети и СУ „Нешо Бончев”, където се срещна с ученици от втори гимназиален етап. С тях Петър Витанов обсъди темата за изкуствения интелект.

Петър Витанов е член на ЕП от 2019 г. Работи по темата за зеления преход. Член е на Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVY). Заместващ член е в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред (LIBE).

Панагюрище е символ на възрожденския дух и древната история, но и град с работеща икономика и условия за живот, сравними с тези в големите градове. Въпреки това има проблеми за решаване и все още неизползвани ресурси, написа евродепутатът във Фейсбук.

За тях говорихме с кмета Желязко Гагов и неговия екип. Те са убедени, че възможностите за развитие на града трябва да се използват и че той може да бъде място, в което младите хора виждат реализацията си и за което искат да допринасят.

Срещите и с ръководството, и с учениците бяха вдъхновяващи, но и още един повод да се замислим какво трябва да се промени, за да не губим потенциала за развитие и да осигурим по-добър живот на хората.
(Зн)


Свързани