Спорт

Хебърци гостуваха в пазарджишко училище и показаха - футболът се играе със сърце

  15.02.2024 07:59             
Хебърци гостуваха в пазарджишко училище и показаха - футболът се играе със сърце

Да играеш футбол с краката си е едно, но да играеш футбол със сърцето си е съвсем друго! Това знаят и футболистите от ФК “Хебър”, и домакините от НУ “Васил Друмев” в Пазарджик, които посрещнаха момчетата. Поводът за приятната изненада бе празникът на Свети Валентин, като срещата им с малчуганите премина под мотото “От любов към спорта”.
Футболистите на ФК “Хебър” разказаха за времето, когато те са били ученици и емоциите, с които са свързани техните години в началното училище, както и за мотивацията им да станат футболисти. Те споделиха пред децата и на какво ги е научил спортът и как се отнасят към победите и загубите.
Ученици от училището, които активно спортуват в школата на “Хебър”, демонстрираха своите учения и получиха ценни съвети от пазарджишките футболисти. Дори инициираха турнир през месец април, в който да премерят сили.
Четвъртокласници от училището поздравиха гостите с прекрасни изпълнения на песни. Това зарадва футболистите и те признаха, че много им се иска отново да се върнат в училище като ученици.
В края на срещата момчетата от “Хебър” оставиха и своите послания в Книгата на училището. Всички си направиха снимки и си пожелаха здраве и любовта към спорта никога да не угасва.
(Зн)


Свързани