Регионът

42 двойки отпразнуваха златната си сватба на 14 февруари в Пещера

  14.02.2024 19:19             
42 двойки отпразнуваха златната си сватба на 14 февруари в Пещера

За 20-та поредна година двойки отпразнуваха златната си сватба в Пещера. Сега те бяха 42, а за да подчертаят значимостта на семейните ценности и тяхното отстояване на бурите на времето, организаторите се погрижиха да открият щастливците от общината.

Семействата, започнали съвместния си път преди половин век отбелязаха юбилея с празник, организиран от община Пещера и читалище "Развитие". Всяка двойка мина тържествено под звуците на Менделсоновия сватбен марш и цветна арка, образувана от танцьори от ансамбъл „Славейче“.

Ветераните в брака получиха поздравителен адрес от градоначалника :

"Уважаемо семейство, тази година Вие навършвате 50 години от Вашия съвместен съпружески живот. Носихте на раменете си и мъката, и радостта на живота. Отгледахте и възпитахте своите деца и внуци – достойни граждани. Отдавахте целият си съзнателен живот в полза на семейството, на родния град и нашето общество.

Във връзка с тази светла годишнина бих искал да Ви пожелая да запазите в сърцата си топлия спомен от младостта и да дарявате близките си със своята обич. На Вас и Вашето семейство желая здраве и нека сполуките, добрината и благородството бъдат част от Вашето ежедневие! Златна сватба – златна обич! Бъдете щастливи и на брилянтната сватба!", гласеше поздравлението.

За да станат съпричастни с красивата годишнина и за да споделят топли чувства към своите съграждани, в залата пристигнаха  заместник-кметът Гълъбина Карамитрева, секретарят на Община Пещера Галя Стоянова, както и председателят на НЧ “Развитие“ Фаня Иванова.

От името на юбилярите Марияна Гикова отправи благодарност към организаторите на събитието. Развълнуваната жена разказва с усмивка каква е формулата за успешен брак, защо трябва да я търсим и как да я използваме удачно. Според нея, тайната на дългото съжителство се крие в разбирателството, умението да прощаваш грешките на другия и да си вярват безрезервно един на друг.

Денят в които семейните двойки преповтарят брачната си клетва и дават съвети на по- младите за успешен дълъг брачен живот, ще остане паметен с лично подарени златното сърце, червената роза и благата дума от градоначалника към всеки в залата.

В празничната програма се включи фолклорният състав на Елена Баренска. Нежни ритми прозвучаха от сцената с песните на Райко Кирилов. А щастливите двойки обещаха да предадат опита си на младите и да ги убедят, че бракът не е отживелица, а красота, любов, грижа, доверие и много търпение.


Свързани