Крими

Полицейският бюлетин на 14 февруари 2024 г.

  14.02.2024 13:12             
Полицейският бюлетин на 14 февруари 2024 г.

Служители от РУ-Септември задържаха мъж извършил кражба от пенсионер. Вчера в полицейското управление в Септември бил получен сигнал от 77-годишен мъж, жител на беловското село Сестримо. Той съобщил, че апаш е откраднал сумата от 470 лева, която той съхранявал в къщата си. Полицейски служители предприели незабавни действия и скоро апашът бил установен. Оказало се, че това е 40-годишен мъж от същото село. Той е задържан, а парите са намерени у него са върнати обратно на собственика им. По случая е образувано бързо производство.

Солидно почерпен с алкохол водач е задържан от велинградски пътни полицаи. Снощи около 23.00ч. на пътя между селата Пашови и Кръстава автопатрул при РУ-Велинград спрял за проверка „БМВ“. 45-годишният му водач бил тестван с дрегер, като уредът отчел 2.48 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан в ареста, а по случая се води бързо производство.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик иззеха дрехи носещи логото на известни марки. Вчера екипи от сектора извършили проверки в редица търговски обекти на територията на гр. Сърница. В магазин стопанисван от частна фирма органите на реда открили стоки носещи логото на известни търговски марки. Станало ясно, че с тях се извършва търговия без съгласието на притежателя на изключителното право върху марките. Иззети са общо 44 артикула, води се досъдебно производство.

Два случая на съхранение на незаконно добити дърва са установени в областта. Вчера служители на полицейския участък в Ракитово проверили незавършена жилищна постройка, собственост на 48-годишен ракитовец. В строежа органите на реда открили общо 52 броя ритловици с дължина от 4 метра всяка и около един кубик иглолистни дърва за огрев. Цялата дървесин не била маркирана с контролна горска марка, а притежателят и не притежавал никакви документи за нейния произход. По случая е образувано бързо производство. Полицаи от участъка в Лесичово инспектирали имота на 62-годишен мъж от село Боримечково. Така станало ясно, че мъжът съхранявал един кубически метър незаконно добити широколистни дърва за огрев. Спрямо него е образувана преписка.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик      


Свързани