Други

Учителят и фотограф Никола Колев: Фотоси разказват за минали истории на Пазарджик

  12.02.2024 07:54             
Учителят и фотограф Никола Колев: Фотоси разказват за минали истории на Пазарджик

С удоволствие участвах в проекта „Култура Пз“. Запознах младите участници с миналото на града по нестандартен начин. Разказах истории, претворени в снимки. Така младежите добиха друг поглед към всичко, което е около тях днес. Съпоставяхме стари снимки от миналото и как сега изглеждат местата там. Една от фотографиите показва улица „Търговска“ при Сухите фонтани - разказва учителят и фотограф Никола Колев.

- Голям интерес предизвика снимката на някогашната противопожарна кула с изглед към града, на мястото на настоящата поща. Кулата впечатлява с подредеността и красотата си. В миналото там се е издигало минаре на джамия, впоследствие преустроена в пожарна кула. Общината също се е намирала в този район. Младите хора сметнаха, че единствено това място е далеч по-хубаво от т. нар. Торта. Иначе, липсваха коментари дали те имат предпочитания към миналото - поясни Никола Колев.

Какво казват змлади хора, участвали в проекта, четете ТУК.

Проект „Култура Пз“ се изпълнява от Фондация „Ви Арт“ по Договор № 25-00-23/12.07.2023 г. към Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 а от закона за хазарта за 2023 година.


Свързани