Регионът

Днес следобед земеделците блокират и дефилето Варвара – Велинград

  09.02.2024 10:04             
Днес следобед земеделците блокират и дефилето Варвара – Велинград

От 10 до 13 часа протестиращите отново са при разклона за Сарая

И днес в 10 часа земеделска техника ще блокира участъка при разклона за Сарая. Очаква се протестът там да продължи до 13 часа. Пътят за Гелеменово през Сарая е затворен.

Новото през днешния ден е, че между 13 и 17 часа земеделските производители планират и блокиране на дефилето Варвара - Велинград.

От полицията уверяват, че и на двете места ще са разположени достатъчно екипи на Областната дирекция на МВР, районните управления в Пазарджик Септември, сектор „Пътна полиция“ и жандармерията в Пловдив.

Обходният маршрут заради първата блокада е през пътен възел Калугерово и пътен възел Цалапица за пътуващите по автомагистралата, а останалите биха могли да използват обходен маршрут през Пазарджик, Черногорово, Овчеполци, Стрелча, Панагюрище и обратно.

Въведени си обходни маршрути и при блокиране на дефилето Варвара - Велинград. Там ще бъде създадена организация за пренасочване на движението през обходен маршрут Белово, Юндола и през Пазарджик, Пещера, Батак, Цигов чарк, Ракитово, гада Костандово, Велинград и обратно.

Водачите да шофират с повишено внимание, по-ниска скорост и да спазват необходимата дистанция и разпорежданията на полицейските екипи.

(Зн)


Свързани