Пазарджик

Първите стъпки за бъдещо сътрудничество между Община Пазарджик и Тракийския университет в Стара Загора са начертани

  08.02.2024 10:50             
Първите стъпки за бъдещо сътрудничество между Община Пазарджик и Тракийския университет в Стара Загора са начертани

Тази седмица кметът на община Пазарджик Петър Куленски е гостувал на Тракийския университет в Стара Загора по покана на неговия ректор проф. Добри Ярков.

- В рамките на работната среща останах очарован от мащабите, историята и настоящето на университета – коментира кметът. - Впечатляващи са многобройните възможности и специалности, които Тракийският университет предоставя на своите студенти и от сериозните традиции в сферата на ветеринарната и хуманната медицина, както и от иновациите, които учебното заведение въвежда успешно.

Първите стъпки за бъдещо ползотворно сътрудничество между Община Пазарджик и Тракийския университет – Стара Загора вече са начертани.

- Пазарджик има нужда от млади хора и наша основна амбиция е да привлечем университети с изнесено обучение, така че да се превърнем в място, в което младите хора предпочитат да останат да живеят и да се развиват, да учат, без да бъдат принуждавани да напускат родното си място. Тракийският университет може да ни бъде чудесен партньор в каузата за по-добри условия за младите хора и бъдещето на Пазарджик!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ ПОД НАЕМ УРЕДЕН ВТОРИ ЕТАЖ ОТ КЪЩА В ОГНЯНОВО И ОВОЩНА ГРАДИНА С РАННИ ХУБАВИ ЧЕРЕШИ И ДРУГИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА. 0897 963 033

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845
Всички