Други

Пореден ден на земеделски протест, подстъпът към магистрастрата ще е блокиран до 14 часа

  08.02.2024 10:02             
Пореден ден на земеделски протест, подстъпът към магистрастрата ще е блокиран до 14 часа

Пореден ден на земеделски протести започва всеки момент - в 10 часа. Продължителността всеки ден е с един час повече – днес ще е до 14 часа. Отново ще бъде затворен пътя между Пазарджик и Гелеменово, при разклона за Сарая. Това е подстъпът към автомагистрала „Тракия“. Затваря се от страната на разклона за Гелеменово, но не се пропускат автомобили нито от Пазарджик към пътен възел Гелеменово, нито от пътен възел Гелеменово към Пазарджик.

От полицията препоръчват на водачите да използват обходни маршрути. А обходните маршрути са следните. Пътуващите към Панагюрище да се придвижват по пътя за Стрелча и областно (Черногорово – Овчеполци – Свобода – Смилец – Блатница – Стрелча), а тези, които пътуват към автомагистрала „Тракия“- да използват пътните възли Калугерово и Цалапица, така че да се придвижат към Пазарджик. Пътуване към Пловдив може да се осъществи и по главен път I-8.

Навсякъде са разстановани полицейски екипи и автопатрули, които предоставят информация на водачите откъде биха могли да преминат. Предприети са всички необходими мерки за охрана на протестите. Има екипи на Областната дирекция на МВР-Пазарджик, на Районно управление – Пазарджик, на сектор „Пътна полиция“ и на зоналното жандармерийско управление в Пловдив и София.

(Зн)


Свързани