Крими

Полицейският бюлетин на 1 февруари 2024г.

  01.02.2024 12:39             
Полицейският бюлетин на 1 февруари 2024г.

Двама извършители на кражби са установени от септемврийски полицаи. Преди три дни в РУ-Септември се получил сигнал от 65-годишна жителка на септемврийското село Карабунар. Жената информирала органите на реда, че апаш е демонтирал стъкло от прозорците на къщата и, след което проникнал вътре. Била извършена кражба на сумата от 100 лева, които жената съхранявала в една от стаите. Полицейските екипи провели разследване и скоро попаднали в дирите на извършителя. Оказало се, че той е 44-годишен жител на същото село. Отново в управлението на гр.Септември се получила информация от служител на фирма за куриерски услуги. Крадец се възползвал от отключения служебен бус на фирмата, проникнал вътре и отмъкнал мъжка чантичка със сумата от 60 лева. Последвала бърза реакция на местните криминалисти и скоро бил задържан 30-годишен велинградчанин, който е извършител на посегателството.

Двама солидно почерпени водачи са засечени от полицаите в Пещера и Септември. В РУ-Пещера се получил сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“ на улица в село Радилово. Към мястото незабавно бил насочен автопатрул, който установил, че водачът на автомобила е 28-одишен жител на същото село. Той бил транспортиран за преглед в МБАЛ-Пазарджик, а пробата му с дрегер отчела 2.66 промила концентрация на алкохол. Служители на РУ-Септември по време на своята работа извършили рутинна проверка на водач на „Мерцедес“. След направения алкотест се оказало, че 49-годишният септемвриец е зад волана с 2.71 промила алкохолна концентрация. И по двата случая се водят бързи производства.

Млад мъж от Пазарджик притежаващ наркотици е задържан от криминалисти при РУ-Пазарджик. Вчера на територията на село Калугерово екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик забелязали 20-годишен жител на областния град. След направената незабавна проверка органите на реда установили, че младият мъж носи в себе си кутия от цигари. В нея имало бяло вещество на бучки. Последвал полеви наркотест , който реагирал положително на амфетамин с общо тегло от малко над 7 грама. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Спрямо него е образувано бързо производство.         

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани