Пазарджик

Смениха стълба на падналия светофар при Lidl

  31.01.2024 18:20             
Смениха стълба на падналия светофар при Lidl

ПАЗАРДЖИК. Нов стълб е поставен на светофарната уредба, която падна в събота на кръстовището до Lidl и Комплекса за социални услуги за деца и семейства на бул.“Цар Освободител", съобщиха граждани и изпратиха снимки в редакцията, впечатлени от експресната реакция на общинската администрация.

Както вече писахме, в момента по заповед на кмета Петър Куленски върви проверка и на светофарите в целия град от комисия, а нов стълб се очакваше да бъде поставен на 2 февруари - в петък. Куленски вече заяви, че се е срещнал с водача на пострадалия бус, а Община Пазарджик ще поеме щетите за възстановяването на щетите.

"Поднасям лично своите извинения на водача за причинения му стрес, както и на всички граждани за ситуацията! Общината ще поеме разходите по ремонта на превозното средство. Моментално реагирахме и на място се отзоваха екипи на Общината, Пожарната и МВР. Фирмата, отговорна за поддръжката на светофарните уредби, вече се погрижи за обезопасяването на съоръжението, както и на други такива, които дават индикации за риск поради силния вятър. Моля, при идентифицирана опасност в която и да е точка на града и селата поради силния вятър, да се свържете моментално с нас на дежурната линия на Община Пазарджик на тел. 034402359 или на тел. 112. С екипите ми сме на разположение и на терен!", реагира минути след инцидента кметът на страницата си във Фейсбук.

(Зн)


Свързани