Регионът

От утре до петък учениците ще учат онлайн

  30.01.2024 09:10             
От утре до петък учениците ще учат онлайн

От сряда, 31 януари, до понеделник, 2 февруари, учениците в Пазарджишка област минават на онлайн обучение, след съгласуване с Министерство на здравеопазването, със заповед на директора на РЗИ – Пазарджик, д-р Димитър Савов, Решението бе взето на заседание на Областния щаб за борба с грипа и след анализ на епидемичната обстановка.

Данните от сентинелните практики показват нарастване на заболяемостта от грип и ОРЗ от 302 на 10 000 при обявяване на грипната епидемия, на 353 на 10 000 население към 29 януари.

Преустановяват се профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, които се извършват от общопрактикуващите лекари.

Преустановяват се посещенията на външни лица/свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Ще се провежда стриктен ежедневен филтър в детските заведения, за недопускане на деца с клинични симптоми на грип и ОРЗ, като откритите болни деца се връщат по домовете им. Да не се допускат до работа заболели лица от персонала на детските заведения, както и да се извършва двукратна текуща дезинфекция на повърхности и често проветряване на помещенията, се казва в заповедта.

(Зн)


Свързани