Пазарджик

Кирил Петков в Пазарджик: Усещам как градът се променя

  29.01.2024 18:13             
Кирил Петков в Пазарджик: Усещам как градът се променя

ПАЗАРДЖИК. Съпредседателят на партия "Продължаваме Промяната" Кирил Петков бе на посещение в областния град - заедно с кмета на общината Петър Куленски той се срещна с местната структура на партията, народни представители и привърженици на политическата формация. Петков изрази своето задоволство от прогреса, който Пазарджик е постигнал в посока прозрачност и ефективност. 

"Кметът Куленски ме уведоми за неговите планове за Пазарджик - за ремонта над река Марица, за индустриалната зона, за околовръстния път... И усещам как град Пазарджик под негово ръководство се променя", каза гостът. Петков подчерта значението на реформите в държавните структури и потенциала на местните общности да се превърнат в модел за устойчиво и отговорно управление. Той заяви, че е горд от усилията на местната власт, на лидери и граждани на Пазарджик, и допълни, че е уверен как общинската администрация ще работи усилено през следващите четири години, за да превърне града в пример за останалата част от страната. Според него, Пазарджик трябва да следва „модела на Промяната“, който включва управление без корупция и създаване на условия за по-добър живот за гражданите.

„Това завладяно състояние на общината може да се случи навсякъде в България“, заяви той. Според него, нито един град в страната не трябва да се оправдава с невъзможността да подобри своето управление.

В отговор на журналисти Кирил Петков заяви, че без незабавни реформи в службите за сигурнос, всякакви действия срещу нереформирани органи са само „общо говорене“. "Вече дълго време нашата организация настоява за реформи в ДАНС. Акад. Денков предложи замяна на ръководителя на ДАНС, но идеята беше блокирана от президента", коментира съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ относно изявлението на държавния глава, че ще сезира съответните органи да извадят цялата информация за дела „на трупчета“. „Ние ще водим кампания за реформи в службите, за да не остане само приказка. След като това се случи, ще има реални разследвания. Настъпило е времето службите да бъдат реформирани. Докато това не се случи, сезирането на нереформирани органи е само празно приказване“, каза Петков. „Слушаме най-различни неща. И за „Пътят на Копринката“ (бел. ред. визира съветника на президента по регионалните въпроси Николай Копринков), и за различни корупционни скандали. Не искам да се вмесвам в това. Смятам, че дойде време за промяна в ДАНС“, допълни Кирил Петков. Той коментира, че в ПП не са притеснени от евентуален нов политически проект на Румен Радев, но напомни, че според нашата конституция той няма право да бъде политически лидер и президент едновременно. 

(Зн) 


Свързани