Регионът

24% ръст на събраните пластмасови бутилки и кенове в община Панагюрище

  29.01.2024 17:58             
24% ръст на събраните пластмасови бутилки и кенове в община Панагюрище

Община Панагюрище постигна 24% ръст на годишна база за събраните пластмасови бутилки и кенове в инициативата „Градска рециклиада“.

За последните 9 месеца от системата за разделно събиране и кампаниите, проведени от Община Панагюрище и ЕКОПАК в училища, детски градини и търговски обекти, са събрани близо 13 тона пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, което е с над 2,5 тона повече от периода март-декември 2022 г.

Тези факти посочва изпълнителният директор на „ЕКОПАК България“ Александър Урманов в благодарственото си писмо до кмета на община Панагюрище Желязко Гагов.

…Позволете ни да изразим благодарността си към екипа на Община Панагюрище за усилията в реализирането на кампанията. Отбелязвам, че постигнатото увеличение е отличен резултат в посока дългосрочната ни цел за промяна на навиците на повече граждани за разделно събиране… , пише г-н Урманов.

Кампанията „Градска рециклиада“ се проведе за първи път в България в периода март-декември 2023 г. Целта й беше да се постигне увеличение с минимум 70% увеличение на събраните количества рециклирани отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенове.

 

(Зн)


Свързани