Крими

Полицейският бюлетин на 24 януари 2024г.

  24.01.2024 13:49             
Полицейският бюлетин на 24 януари 2024г.

Един е починал , а друг е пострадал при пътни инциденти през вчерашния ден. Първата катастрофа е станала около 10.30ч. на улица в Костандово. 18-годишен от Велинград при движение на заден ход се блъснал с «БМВ» в микробус «Форд». В резултат на това е пострадал водачът на буса, който по същото време извършвал товаро-разтоварни дейности. 31-годишният мъж е настанен в болница с фрактура на крака без опасност за живота.

Снощи около 18.00ч. в РУ-Пазарджик се получил сигнал за намерен труп на мъж на улица в пазарджишкото село Черногорово. Незабавно към мястото са насочени екипи на сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик и автопатрули. Пристигайки полицаите установили, че починалият е 86-годишен италиански гражданин, който живеел в село Черногорово. В хода на разследването се установило, че предишния ден е бил блъснат от лек автомобил «Фиат» , управляван от 65-годишен жител на същото село. Шофьорът на леката кола е задържан в ареста за срок от 24 часа. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделения по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик заловиха младо момиче с наркотици. Това е станало вчера по време на полицейска акция на територията на областния град. Екипи от сектора засекли 18-годишна тийнейджърка от пазарджишкия квартал „Изток“ и предприели проверка. У нея органите на реда открили плик с общо 25 топчета съдържащи суха листна маса. След направен полеви наркотест се оказало , че става дума за синтетичен канабиноид, който е предаден доброволно на криминалистите. Момичето е задържано в ареста за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха малолетна извършителка на вандалска проява и непълнолетен апаш разбил бус и извършил кражба на инструменти от него. В началото на месеца в управлението постъпила жалба от собственичка на вендинг машина. Жената се оплакала, че неизвестен е повредил контролния панел на устройството, което се намирало на улица в село Пищигово. Нанесените от посегателството щети се изчисляват на около 150 лева. Служителите от сектор «Криминална полиция» успели да влязат в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 12-годишно момиче от същото село. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.  Преди три дни неизвестен с помощта на твърд предмет разбил панорамното стъкло на паркиран в село Черногорово микробус «Форд». Била извършена кражба на ъглошлайф, перфоратор и миксер. След проведените действия по разследване криминалисти от РУ-Пазарджик установили, че автор на посегателството е 17-годишен жител на беловското село Мененкьово. По случая се води досъдебно производство.         

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички