Пазарджик

Донка Вълчева е „Акушерка на 2023 г.“ на МБАЛ - Пазарджик

  22.01.2024 16:20             
Донка Вълчева е „Акушерка на 2023 г.“ на МБАЛ - Пазарджик

С тържество и водосвет бе отбелязан Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ – Пазарджик. Празникът започна с изпълнения на танцьорите от танцов състав “Чудесия“. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър от църквата „Света Петка“.

Изпълнителният директор на МБАЛ – Пазарджик д-р Красимир Темнилов поздрави екипите на АГО и Неонатология за празника и им благодари за това, че полагат необходимите грижи за всички родилки и техните новородени деца.

„Искам да ви уверя и двете отделения на АГО и Неонатологията, че ще направя всичко възможно да се подобряват условията на труд, за да се чувствате още по-добре на работните си места и да създавате още повече щастие“, каза д-р Темнилов.

От името на кмета на община Пазарджик Петър Куленски поздравителен адрес към гинеколозите, акушерките и медицинските специалисти прочете зам.-кметът Любомир Гечев. „Изпитвам огромен респект към вашата професия, където водещи са всеотдайността и грижата, които Вие всеки час, всяка минута проявявате. Вие сте хората, носещи нов живот. Желая на вас и близките ви здраве и професионални успехи. Нека не стихва благодарността на хората!“, пожелава кметът Петър Куленски.

$Нека професията, на която сте се посветили, ви носи удовлетворение, обич, вяра и сили! Нека има повече сълзи от щастие, защото вие носите в ръцете си нашето бъдеще!“, поздрави присъстващите и областният управител Валентина Кайтазова.

Началникът на Акушеро-гинекологично отделение д-р Анна Геворгян сподели колко е щастлива да празнуват всички заедно Деня на родилната помощ. „Нашата професия е прекрасна, интересна, вълнуваща, но същевременно и трудна, защото ние сме хората, които се борим за два живота, а понякога и за три. Благодаря на целия екип на АГО затова, че сте всеотдайни, давате душа и сърце да имаме здрави бебчета и здрави майки. Всяко раждане за нас е тръпка и вълнение, така че всяко раждане е уникално, защото ние сме хората, които поемаме живота в ръцете си. Децата поемат първата си глътка въздух в нашите ръце“, каза д-р Геворгян. Тя изказа специални благодарности и на анестезиолозите, които също са част от екипите на ражданията и заедно с тях се борят за живота на майките и бебетата. Старшата акушерка на АГО Стефка Танева също поздрави своите колеги и обяви името на акушерката, която беше отличена като „Акушерка на 2023 г.“ Това е Донка Вълчева, която има 30-годишен стаж в професията. В празничния ритуал „миене на ръце“ участва родилката Екатерина Танева, която на 15 януари ражда своето момченце Теодор. Тя изми ръцете на началника на АГ отделението д-р Анна Геворгян и останалите акушер-гинеколози и акушерки.

Най-специалният гост на празника беше шестмесечното момченце Валентин Давидов от с. Мало Конаре, който е роден в отделението. Бебенцето беше облечено в традиционна народна носия.

През изминалата година в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик са родени 518 деца. Повечето от тях са момчета- 287, а 231 от тях са момичетата. Родили са се седем двойки близнаци. Най-възрастната родилка е била на 46 години.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички