Други

Читателско: Актуално за положението българско

  21.01.2024 08:37             
Читателско: Актуално за положението българско

Ето каква необикновена случка  имах в първите дни  на новата година. Срещнах съвременник. Брадат мъж , левент, красавец, с огнен поглед. Чух го да казва на млада красавица:

- Запей и ти песен такава, запей ми, девойко, за жалост, запей ми как брат брата продава, как гинат сили и младост, как плаче сирота вдовица и как теглят без дом дечица!

После видях същия мъж да влиза в кафене. Седна до пенсионерите, заслуша се в оплакванията им от излъганите обещания на управници от три десетилетия насам… Слуша, слуша брадатият и като тупна с юмрук по масата, гневно каза:

- Мълчи народът… Намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове в сюртюци, в реси и слепци с очи… Смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости…

Пенсионерите в кафенето, все бивши полковници и партийни началници, уплашени наставаха и се разотидоха при жените, телевизорите и туршиите си. Останах сам в кафенето. Брадатият мъж дойде на моята маса и отчаян промълви:

- Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани…

А после… Как стана - попаднах на пищен коктейл на днешния български елит. И тук видях брадатия мъж, беше влязъл и никой от гардовете не бе посмял да го спре. Той гневно извика:

- О, налейте! Ще да пия на душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне!

И като посочи гневно  с пръст знатните гости, продължи:

- Тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, грабят от народа гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! Грабете го, неразумни! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро той не ще да стане, вий сте всинца с чаши в ръка!

И като отрони мъжка сълза, брадатият заключи:

- О, налейте! Ще да пия, ще да пия напук врагу, напук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, драго, а вий… вий сте идиоти!

Тук се събудих.

Значи всичко е било само сън.

Погледах календара на стената – 6 януари 2024 година – рожденият ден на Ботев! От календара ме гледаше брадатият красавец с огнен поглед, будещ умове, сърца и съвести.

Денчо ВЛАДИМИРОВ

      

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички