Четвъртък, 25 Апр 2024
 
Пазарджик

Браво! Престижното звание „eTwinning училище“ за НУ „Отец Паисий“

  19.01.2024 07:48             
Браво! Престижното звание „eTwinning училище“ за НУ „Отец Паисий“

ПАЗАРДЖИК. НУ „Отец Паисий“ е отличено с престижното звание „eTwinning училище“. Всъщност, само 35 училища и детски градини в България и общо 4485 в цяла Европа успяха да се преборят и спечелят тази награда през 2023-2024 година.

Със знак „eTwinning училище“ eTwinning оценява и награждава участието, ангажираността и отдадеността не само на отделните учители, работещи в дейността, но и на цялото училище, където екипи от учители и училищни ръководители работят заедно.

Наградата не е случайност, а знак за признание на положените усилия и оценка за постигнатите резултати, НУ „Отец Паисий“ получи подаръчен пакет от Европейската комисия. Подаръчният пакет включва награден плакет, сертификат, Мисия на eTwinning училищата и знаме. Директорът Динка Танчева и колегите й са горди от успеха, който не само отличава училището, но и подчертава важността на иновациите и сътрудничеството в образованието.

Дейност eTwinning стартира през 2005 г. в резултат на препоръка от Европейската комисия да бъде създаден инструмент, който да насърчи комуникацията по електронен път между училищата в Европа, както и да помогне учителите да развият своите ИКТ и езикови умения, като използват специално създадения за това портал - https://school-education.ec.europa.eu/bg . Започнала като виртуална платформа за проекти между учители от различни европейски страни, eTwinning се разви до най-голямата социална мрежа за учители и същевременно надеждна база данни за проекти и партньорства по финансиращи европейски секторни програми като „Коменски“ и „Леонардо да Винчи“. От началото на 2014 г. eTwinning е част от програма  „Еразъм+”.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички