Спорт

Цветейоана Пейчева е спортист номер едно на Община Пазарджик за 2023 година! /СНИМКИ, обновена/

  19.01.2024 20:20             
Цветейоана Пейчева е спортист номер едно на Община Пазарджик за 2023 година! /СНИМКИ, обновена/

ПАЗАРДЖИК. Гимнастичката Цветейоана Пейчева е спортист номер едно на общината за изминалата 2023 година. Преди минути на организираната от Общината тържествена церемония в Драматично-куклен театър „Константин Величков” стана ясно името на победителката и подгласниците в топдесетката. Грацията на СКХГ „Диляна” и ученичка в Спортното училище е част от националния отбор ансамбъл девойки. На Второто световно първенство за девойки в Клуж Напока, Румъния, заедно с ансамбъла ни Цвети се окичи с първо място в многобоя, първо място отборно, както и с два сребърни медала - финали 5 топки и финали 5 въжета. На европейското в Азербайджан тя и съотборничките й заеха второ място (многобой), първо място (финали 5 топки) и първо място (финали 5 въжета).

На второ място бе класиран джудистът на „Кодокан” Емил Вълчев (вицеевропейски шампион от Одивелаш, Португалия, за кадети, трети на Европейска купа в Хърватия, пети на Европейски олимпийски младежки фестивал в Словения и девети на световното в Хърватия. Във вътрешния шампионат има три титли за 2023-а – до 16, 21 и 23 години).

Трети е петобоецът на „Шампион-2” Томас Григоров (две четвърти места на европейското в Германия – на триатъл, както и на бягане и стрелба. Там се класира и втори при момчетата на щафета биатъл и четвърти при младежите в бягане и стрелба. При младежите стана шести на щафета. На държавните първенства до 17 години има два златни медала на зимни и летни финали, а до 19 години – второ и трето място на зимни и летни финали. При мъжете е осми на летните финали).

Треньор на 2023 година е треньорката от СКХГ „Диляна“ Таня Бояджиева.

Отбор на 2023 година е волейболен клуб „Хебър", а наградата получи президентът Александър Иванов.

Ето и имената на десетте спортисти на община Пазарджик за 2023 година:

1. Цветейоана Пейчева, художествена гимнастика, анмасбъл, СКХГ „Диляна

2. Емил Вълчев, джудо,СК „Кодокан 2008”

3. Томас Григоров, модерен петобой, СК „Шампион-2”

4. Димитър Марков, корабомоделизъм, МЯК „Пазарджик” (две световни титли от Словакия в клас Eco Expert и клас FSR E. В държавните шампионати е завоювал 4 златни и 3 сребърни медала.)

5. Борислав Палашев, триатлон и колоездене, СК “Палашев” (1 място на писта на държавно първенство по колоездене, 2 и 3 място на шосе, на държавно първенство по триатлон има първо място – щафета супер спринтова дистанция, второ място – спринтова дистанция, второ място – щафета, и трето място на олимпийска дистанция. Успешно завършил обиколката на Българи и обиколката на Истанбул.)

6. Михаела Стефанова, модерен петобой, СК „Пентатлон” (8 място на световното първенство - кадетки, 23 място – девойки, европейско първенство - 26 място индивидуално и 1 място отборно, Три титли на държавните първенства – индивидуално при девойки и при жени, както и отборно при жените.)

7. Гергана Стоянова, триатлон и колоездене, СК „Палашев” (3 място на балканското първенство по колоездене (часовник) и 7 място на балканско по триатлон. На държавното по колоездене има две първи места на шосе. На държавно по триатлон е спечелила 2 златни и 2 сребърни медала.

8. Васил Попов, колоездене, СК „Печенеги” (второ и две трети места на балканското първенство за мъже на писта – в Отборен спринт, писта Кейрин и писта Отборно преследване. От държавни първенства второ (писта бързина) и две трети места (писта Кейрин и писта 1000 м от място)

9. Станислав Комсалов, карате киокушин, СК „Торнадо” (златен медал на балканско първенство за мъже)

10. Савина Дудова, карате киокушин, СК „Торнадо” (бронзов медал от европейско първенство в Унгария за жени и сребърен медал на държавното първенств)

Тържествената церемония започна с изпълнение на Симфоничния оркестър. Водещ на събитието бе журналистът на вестник "Марица" Димитър Комсийски. Да припомним, че анкетата бе подредена от журналисти и спортисти - представители на „Знаме”, „Марица”, „Пз Днес”, „Па 1 Медия” и „Пзспорт.Инфо, футболната легенда Атанас Пашев и волейболният световен медалист за младежи Стоян Самунев.

И сега гости на събитието бяха живи легенди от пазарджишкия спорт като Наско Пашев и Ренета Камберова и Георги Георгиев, който освен олимпийски медалидт е и директор на Спортното училище, и председател на комисията за младежта, спорта и туризма в ОбС.

Поздравление към номинираните и треньорите им отправи кметът Петър Куленски. Той подчерта, че всички деца и юноши ще продължат да се развиват в любимите си спортове с подкрепата на Община Пазарджик и поднесе своите адмирации и към треньорите и родителите на децата, които са част от общия процес за ангажиране на най-малките жители на общината с дейности, които развиват качества като дисциплина, самоконтрол и най-вече екипност, в повечето спортове.

По традиция на сцената бяха поканени и наградени и най-малките спортисти. Подарък, благодарствена грамота от Община Пазарджик и поздрав от чичо кмет имаше за талантливите малчугани  – Александър Дараджански – СК“ Шампион 3“,Божидара Александрова и Теодор Кацарски“ – СК „ Импулс“, Виктор Чалъмов – СК „Арон“, Денислав Даскалов – ФК „Орлета“, Димитър Терзиев – СК „Георги Бенковски“ – бадминтон, Илияна Панайотова – СК“ Делфин“, Йоан Тасев – СК „Шампион 2“, Летисия Пиронова – СК „Диляна“, Лиляна Богословова – СК „ Диляна Прима“, Мартин Симеонов – СК „Бадминтон – скуош клуб“, Мирослав Янков – СК „ Палашев“, Радостина Куртакова – СК „Пентатлон“, Румен Мушев – СК „Кодокан“, Светозара Урдова – СК „ Тонус – спорт“, Симеон Серев – СК „ Олимпиец“, Сияна Йорданова – СК „ Печенеги“, София Кочева – СК „Шампион“ и Станислав Танчев – СК „ Торнадо“.

Призове имаше и и за двама състезатели на СК "Шампион" в адаптирания спорт – Александър Сърнов и Емил Кондев, които и през миналата година имат престижни национални и мегдународни отличия. Награда бе отредена и за сестрите Стефани и Габриела Стоеви, които в момента имат ангажимент в чужбина- От тяхно име председателят и старши треньор на Бадминтон скуош клуб-Пазарджик Неделчо Кесов благодари за признанието - през 2023-а сестрите наново защитиха високата си класа с шампионски титли от Европейското в Полша, откритите шампионати в Шотландия, Бахрейн и Уелс, както и на държавните първенства. 

Аплодисменти имаше и за танцовите двойки на СК "Импулс", и за мажоретките от "Мистерия", които се грижепха за доброто настроение на зрителите в  ДКТ "Константин Величков".

„Знаме“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички