Крими

Полицейският бюлетин на 18 януари 2024 г.

  18.01.2024 12:52             
Полицейският бюлетин на 18 януари 2024 г.

Криминалисти от РУ-Велинград установиха извършител на дръзка домова кражба. Преди два дни в полицейското управление на курортния град се получил сигнал от 46-годишен мъж. Той информирал органите на реда, че апаш е разбил прозорец от етаж на къщата, в която живее и проникнал вътре. Била извършена кражба на сумата от около 14 000 лева, неголяма сума в евро и няколко златни бижута. На мястото е извършен оглед от дежурна група, а с разплитането на случая се заели служители на група „Криминална полиция“. Не след дълго полицаите влезли в дирите на извършителя, който се оказал 44-годишен жител на софийското село Лозен. Той е задържан за едно денонощие в ареста. Работата по случая продължава,  образувано е досъдебно производство.

Тийнейджър притежаващ наркотици е задържан от велинградски криминалисти. Вчера на улица в курорта екипи на полицейското управление засекли 17-годишен жител на Велинград. При последвалата проверка органите на реда открили у младежа полиетиленов плик със суха зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за марихуана. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство под надзора на прокуратурата.

Двама шофьори са задържани от полицията през изминалото денонощие. Снощи на улица във Велинград автопатрул спрял за рутинна проверка лек автомобил „Фолксваген“. 32-годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробата му за шофиране под въздействието на дрога се оказала положителна. Тази нощ в централната част на Пазарджик автопатрул при полицейското управление в областния град засякъл „Форд“ управляван от 43-годишен пазарджиклия. След направената проба с дрегер уредът отчел 1.73 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. И по двата случая се водят бързи производства.     

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички