Пазарджик

Кметът Куленски : Продължаваме финансовото стабилизиране на общината през 2024-а

  08.01.2024 08:35             
Кметът Куленски : Продължаваме финансовото стабилизиране на общината през 2024-а

Екипът ни продължава да придобива завършен вид, имаме остра нужда от хора за европейски проекти

ПАЗАРДЖИК. През 2024-а година Общината ще продължи да стабилизира финансовото си състояние. Това очерта като най-важен жалон кметът Петър Куленски при обявяване на приоритетите и целите на местната администрация през новата година.

„Първият приоритет е да продължим финансовото стабилизиране на общината след разхищението на публичния ресурс в последните години. Ще работим усилено отпуснатите средства да бъдат усвоени по предназначение, а проектите – изпълнени качествено и в срок.

Ще се стараем да обогатим културния календар на Пазарджик,

а относно паметниците на културата – осъществили сме контакт с Министерството на културата относно процедурите по почистването на фасадата на Младежкия дом и узаконяване на паметника на св. св. Константин и Елена. Надяваме се тези процеси да намерят своето развитие и да бъдат завършени съвместно с министерството в рамките на 2024 година“, каза кметът, който въпрос на „Знаме“ относно бъдещето на

традиционния фестивал „Зимни музикални вечери – проф. Иван Спасов“,

градоначалникът обяви, че е провел разговори с художествения ръководител на Симфоничния оркестър маестро Григор Паликаров и фестивалът ще зарадва ценителите в началото на февруари, още повече, неговото 39-то издание сега съвпада с 90-годишнината от рождението на проф. Иван Спасов.

Сезирахме институциите

за начините, по които са били харчени публичните финанси. Вече получихме писмо от АДФИ, че ще бъде назначена проверка за това къде са били похарчени отпуснати от Министерството на младежта и спорта 830 000 лева за ремонта на физкултурния салон на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ през декември 2021 г. Ние поехме ангажимент ремонтът да започне напролет, за да започнат учениците новата 2024/2025 г. с реновиран физкултурен салон“, каза кметът.

Нашият екип започва да придобива завършен вид

Но за да се оптимизира дейността на администрацията аз и екипът ми ще предложим някои структурни промени“, коментира градоначалникът. Според него, това няма да бъдат съществени промени. „Някои отдели ще бъдат преместени под друга шапка, ще бъдат разкрити някои нови щатни бройки – например в

дирекция „Европейски проекти“, където имаме остра нужда от хора,

както в отдела по обществени поръчки. Ще работим на пълни обороти, за да можем да усвоим всички възможности, които ни дават държавния бюджет и еврофондовете“, уверява Куленски. През 2024 г. ще бъде оптимизирана структурата на бюджетните мероприятия – „Жилфонд“, „Пазари и озеленяване“, „Паркинги и охрана“, обредните дейности, както и Младежкия дом и ОДК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички