Регионът

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов бе гост на празника на хората с увреждания

  04.12.2023 12:56             
Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов бе гост на празника на хората с увреждания

На 3 декември е Международният ден на хората с увреждания. В първия си приемен ден миналата седмица кметът на община Панагюрище Желязко Гагов разговаря с представители на панагюрските  организации на хората с увреждания. Тогава те го поканиха да присъства на тържеството им в неделя.

Кметът уважи поканата и вчера бе гост на празника им, организиран в едно от заведенията за хранене в Панагюрище. Той отправи топли думи към събралите се, поставяйки акцент върху техните права и лично достойнство. Градоначалникът ги увери, че могат да го търсят винаги, когато имат нужда от съдействие, защото е наясно, че те се сблъскват с най-много трудности, когато се опитват да ползват  правата си.

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата  архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда.

Днес, 4 декември, кметът на община Панагюрище Желязко Гагов ще посети Дневен център „Дъга”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички