Други

Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си

  03.12.2023 20:19             
Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, добре е отново да прочете правомощията си

С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях.

Тази позиция изрази Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, съобщават от пресцентъра на партията. 

По думите му неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие. 

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност. С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори, отбелязва още Пеевски. 

Според него необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва. 

Радев възропта срещу промените в Конституцията: Депутатите имат други важни неща за вършене

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората, категоричен бе Пеевски. 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички