Понеделник, 26 Фев 2024
 
Регионът

В първия си приемен ден кметът Желязко Гагов нищи социални проблеми

  27.11.2023 10:58             
В първия си приемен ден кметът Желязко Гагов нищи социални проблеми

В петък бе първият приемен ден на новоизбрания кмет на община Панагюрище Желязко Гагов. Част от проблемите, които над 10 жители на му споделиха, бяха от битово естество: съседско неразбиране, търсене на общинско жилище от социално уязвими хора,  молба за прием в детска градина на дете … Хората изповядваха болката си и оставаха учудени от топлото отношение на градоначалника. „Мислех, че ще бъда отхвърлена, а сега се чувствам много добре”, каза млада жена на тръгване.

С болка и голямо огорчение за проблемите в социалните услуги разказаха 3 майки на деца с увреждания. Те изразиха  недоволството си, че база има, но институциите в социалната сфера не работят и не са в услуга на нуждаещите се. Разказаха  одисеята си, продължила над 10 години, и се договориха с кмета за иницииране на кръгла маса по проблемите в предоставянето на социални услуги.

Последният разговор на кмета Гагов бе с личност от арт средите, която предложи  интересни идеи. „Панагюрище е моят роден град и искам тук нещо да се случи, а не да реализирам идеите си само навъи”, каза. Сред идеите й, които кметът приветства, бяха изграждане на арт площадка, арт музей и различи други атракции за развитие на селфи туризъм.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички