Други

Служителите на ДАИ готвят масова стачка от 1 декември

  24.11.2023 15:23             
Служителите на ДАИ готвят масова стачка от 1 декември

В стачна готовност за ефективни действия от 1 декември вече са повечето от работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, съобщи за "Знаме"работещият в Пазарджик председател на ФСО на КТ „Подкрепа" в ИИАА и член на 3-членния Стачен комитет Александър Иванов (пазарджишката автоинспекция е към Областната дирекция в Пловдив). Вече са уведомени транспортният минисътр Георги Гвоздейков и шефът на ИААА Борислав Муеров.

"Не се изпълнява споразумението, което подписахме. Нищо не се е променило. Уведомихме институциите, че след 7-дневен срок, считан от днес, ще се пристъпи към безсрочни ефективни стачни действия", каза Иванов.

Да припомним, че след допитване до работещите в системата в началото на лятото бяха поставени и стачните искания – увеличаване на заплатите с 50 %, равно възнаграждение на изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, спазване на сключения Колективен трудов договор, както и назначаване на още поне 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование. Сред другите искания са осигуряване на качествено работно и униформено облекло, подобряване условията на труд, на материалната база и техническото оборудване, актуализиране на неефективната структура на Агенцията, за да не се налага служителите да прекарват голяма част от работното си време в пътуване към други област. Това бе заложено в сключеното през август стачно споразумение.

Ефективните стачни действия предполагат поставяне на стачни табели и символи, както и на силно намаляване на работата, без преустановяването й, но така, че да е неефективна. А това може да означава и парализирането на автотранспорта.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички