Четвъртък, 22 Фев 2024
 
Спорт

Кметът Куленски: От август не са плащани заплати на спортисти - ще продължим да помагаме, но според възможностите си

  23.11.2023 12:40             
Кметът Куленски: От август не са плащани заплати на спортисти - ще продължим да помагаме, но според възможностите си

ПАЗАРДЖИК. На днешната пресконференция кметът Петър Куленски се спря и на темата за спорта, с която, по негови думи, много се спекулира в последно време.

"Не е вярно, че сме спрели парите за спорт, напротив. Месеци преди това не са били превеждани парите на клубовете или са превеждани в по-малки размери от предвидените. Когато се срещнах с ВК „Хебър”, научих, че играчите и спортно-техническия щаб не са получавали заплати от август. Може би това е причината същите да искат да напуснат. Направи ми впечатление, че селекцията е правена явно без въобще да е било обезпечено финансирането на отбора. Което противоречи на схващанията как трябва да се бюджетира един клуб и как се поемат ангажименти към състезатели и техните семейства. С други думи, правили са си сметки без кръчмар, без яснота откъде ще дойдат пари", каза Куленски. И сравни спорта в общината с един огромен балон, който в началото или в средата на тази година е започнал вече да издиша, тъй като Общината е взела да се задъхва.

"Балонът окончателно се е спукал в началото на есента. Ще кажа цифри. Общината е имала ангажимент да отделя по 350 000 лева на месец за волейболния клуб и около 300 000 лева на месец за футболния отбор. От справката, която имам, 5,5 лв., 90% от тях са дадени от началото на годината до август за два частни клуба.

Не искам да бъда разбиран погрешно. Аз съм човек, който е отдал целия си живот на спорта, но кажете ми как в следващите 10 дни да разплатим спешно 2,5 млн. лева, а по запорираните сметки на Общината има не повече от 100 000 лева в момента. И се питам аз кое е по-належащо? Да се чистят улиците, да се събира боклука и да е светло, или да дадем пари за заплатите на професионални спортисти, при някои от които в размер на няколко десетки хиляди лева на месец. Да, искаме да помагаме и ще го правим, но според моментните финансови възможности на Общината и без това да става за сметка на други дейности – комунални услуги, ток, транспорт, сметопочистване и т.н.", допълни Куленски.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички