Четвъртък, 22 Фев 2024
 
Други

Днес ИГА представя въвеждане на система за измерване на рецидивизма в България

  23.11.2023 09:34             
Днес ИГА представя въвеждане на система за измерване на рецидивизма в България

От месец септември 2022 г. Фонд за превенция на престъпността ИГА, в партньорство със Сдружение „Център за обучение и услуги”, изпълнява проект „Въвеждане на система за измерване на рецидивизма в България чрез активно гражданско участие“.

Днес, от 10.00 часа, в Рослин Централ Парк хотел, София, ще се проведе Кръгла маса за представяне на резултатите от работата на експертите - изводите от проучванията по проекта и визията за въвеждане на система за измерване на рецидивизма. Форумът цели популяризиране на инициативата за въвеждане на система за измерване на рецидивизма в България, обсъждане на работни варианти на препоръки за законодателни промени и материално-техническото и методическо обезпечаване на процеса.

Събитието цели и да привлече експертна подкрепа за инициативата за въвеждане на система за измерване на рецидивизма, както и за създаването на застъпническа група.

Във форума ще участват представители на Министерство на правосъдието (МП), Съвета за изпълнение на наказанията към МП, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Асоциацията на прокурорите в България и др.   

Проект „Въвеждане на система за измерване на рецидивизма в България чрез активно гражданско участие“ се финансира от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Основната му цел е чрез активно гражданско участие да се стартира процеса по внедряване на система за измерване на рецидивизма в наказателно-изпълнителната система на България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички