Други

Десет отбора ще участват в пилотното издание на състезанието „Пътешествие в миналото“, което се организира от „Биовет“ АД

  22.11.2023 13:55             
Десет отбора ще участват в пилотното издание на състезанието „Пътешествие в миналото“, което се организира от „Биовет“ АД
Tова е пъзелът когото учениците ще редят
  Драгомир Тетереков

За разлика от конкурса "Пещерските будители" тук няма да има индивидуално участие, форматът на състезанието е отборен. Организаторите от "Биовет" АД нямат ангажимент да формират самите отбори, това се прави от училищата. Желанието на ръководството на "Биовет" е да създаде интерес към историята у подрастващите и в същото време да ги поощри с нестандартна награда, която сама по себе си да носи добавена стойност към интелектуалното развитие на учениците. 

Участниците ще бъдат разпределени в десет отбора, като пет от тях са в начален курс на обучение и пет са в прогимназиален. Отборите от началните училища са от "Михаил Каролиди", "Михаил Куманов", ОУ "П.Р. Славейков", ОУ "Патриарх Евтимий" и СУ"Св. Климент Охридски". В прогимназиален клас ще се състезават - ОУ "Любен Каравелов",  ОУ "П.Р. Славейков", ОУ "Патриарх Евтимий", СУ"Св. Климент Охридски" и осмокласниците от ПГХВТ "Атанас Ченгелев".

Всяко училище само прави подбор на учениците, които са включени в отбора. Всеки отбор ще се състои от трима души. Въпросите от състезанието касаят историята на Пещера и видните личности от различни периоди от развитието на града.

Самото състезание ще се състои в три кръга, като всички отбори ще трябва да отговарят на исторически въпроси, да открият исторически обекти на картата на града, да редят пъзел с изображението на Сахата и да се ориентират в лабиринт. Надпреварата ще се проведе в средата на декември, а отборите вече усилено се подготвят за изпитанието. 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички