Други

Учители от Драгиново обсъждаха образователните системи с колеги от Косово и Португалия

  19.11.2023 08:39             
Учители от Драгиново обсъждаха образователните системи с колеги от Косово и Португалия

Мнозина вярват, че човек се ражда лидер. Но съвременните автори смятат, че лидерството е умение, което може да се овладее. В това се увериха за пореден път директорът на СУ „Методий Драгинов“ - Драгиново - Дуня Бошнакова, и заместник директорът Красимира Пачалова, които заедно с учител по английски език посетиха обучителен курс на тема лидерство и мениджмънт по програма „Еразъм плюс“. Заедно с колеги от Косово и Португалия, както и с лектора Марко Феничи, те се запознаха отблизо и обсъдиха образователните системи на различните държави. Обучителният курс даде възможност на участниците да идентифицират своя лидерски стил, да се фокусират върху ценностната си система, да усъвършенстват комуникационните си умения, да делегират права и да насърчават израстването на другите.

В увлекателен стил Марко Феничи въведе участниците в полезна полемика относно съвременните тенденции за успешно управление на институция. Бяха обсъдени книгите на водещи психолози като Маршал Розенберг, Малкълм Гладуел, Натаниъл Брандън и д-р Каръл Дуек.

„Поставено бе началото на едно полезно и приятно приятелство, за което сме сигурни, че ще продължи и в бъдеще. С това училището успешно продължава работата си по акредитацията в сектор „Училищно образование“ по програма „Еразъм плюс“, която дава възможност на учителите и на училищата да се усъвършенстват и да възпитават успешни млади личности“, коментираха участниците. Те отчетоха като много полезни темите на курса - стилове на лидерство, справяне с конфликти, стратегия на общуване, емпатия, емоционална интелигентност и други, както и обсъдените стратегии за насърчаване на вътрешната мотивация и проявите на емпатия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ИЗВЪРШВАМ ВЪТРЕШНИ ШПАКЛОВКИ, ГИПСОКАРТОНИ, БОЯДИСВАНЕ, МАШИННИ МАЗИЛКИ. 0886136673

ПРОДАВАМ МОСКВИЧ АЛЕКО, 35 000 КМ, 2500 ЛЕВА, 0895 46 32 34

ТЪРСИМ ДОМАШНА ПОМОЩНИЦА ЗА С. МАРКОВО. ПРЕДЛАГАМЕ БЕЗПЛАТНА ХРАНА И НАСТАНЯВАНЕ. 2000 ЛЕВА ЧИСТО. 0877 355 131 - ЕЛЕНА
Всички