Други

Учители от Драгиново обсъждаха образователните системи с колеги от Косово и Португалия

  19.11.2023 08:39             
Учители от Драгиново обсъждаха образователните системи с колеги от Косово и Португалия

Мнозина вярват, че човек се ражда лидер. Но съвременните автори смятат, че лидерството е умение, което може да се овладее. В това се увериха за пореден път директорът на СУ „Методий Драгинов“ - Драгиново - Дуня Бошнакова, и заместник директорът Красимира Пачалова, които заедно с учител по английски език посетиха обучителен курс на тема лидерство и мениджмънт по програма „Еразъм плюс“. Заедно с колеги от Косово и Португалия, както и с лектора Марко Феничи, те се запознаха отблизо и обсъдиха образователните системи на различните държави. Обучителният курс даде възможност на участниците да идентифицират своя лидерски стил, да се фокусират върху ценностната си система, да усъвършенстват комуникационните си умения, да делегират права и да насърчават израстването на другите.

В увлекателен стил Марко Феничи въведе участниците в полезна полемика относно съвременните тенденции за успешно управление на институция. Бяха обсъдени книгите на водещи психолози като Маршал Розенберг, Малкълм Гладуел, Натаниъл Брандън и д-р Каръл Дуек.

„Поставено бе началото на едно полезно и приятно приятелство, за което сме сигурни, че ще продължи и в бъдеще. С това училището успешно продължава работата си по акредитацията в сектор „Училищно образование“ по програма „Еразъм плюс“, която дава възможност на учителите и на училищата да се усъвършенстват и да възпитават успешни млади личности“, коментираха участниците. Те отчетоха като много полезни темите на курса - стилове на лидерство, справяне с конфликти, стратегия на общуване, емпатия, емоционална интелигентност и други, както и обсъдените стратегии за насърчаване на вътрешната мотивация и проявите на емпатия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички