Пазарджик

Разгеле! Избраха председател на Общинския съвет в Пазарджик - това е Найден Шопов

  29.11.2023 14:01             
Разгеле! Избраха председател на Общинския съвет в Пазарджик - това е Найден Шопов

На шести опит Общинския съвет в Пазарджик избра свой председател, показвайки най-сетне дух на разбирателство и консенсус. Новият шеф на местния парламент е Найден Шопов от групата на ГЕРБ, за когото гласуваха 23 съветници, а за опонента му Таня Колчакова-Янева гласа си дадоха 12 ситипарламентаристи. От 40 подадени бюлетини с таен вот действителните бяха 35.

"Благодаря на тези, които гласуваха за нас. Благодаря и на тези, които не гласуваха за нас. Чисто математически победител съм аз, но победителите сме двама - аз и г-жа Таня Колчакова-Янева. Устояхме на всички предишни гласувания. Показа се, че за в бъдеще нашият Общински съвет ще има много разнородни мнения и ние трябва заедно да ги преодоляваме, за да покажем едно мъдро управление на община Пазарджик", каза новоизбраният председател. "Благодаря лично на колежката Таня Колчакова-Янева, тъй като в тази надпревара - в кавички, с нея запазихме добиря тон и взаимно уважение и не позволихме емоциите ни да нарушат етичните правила. Оттук насетне ни чака много работа. Разчитам с бъдещите си действия да убедя хората, които не са гласували за мен, някой от тях да дойде и да ми стисне ръката", допълни Шопов.

"Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на всички, които не гласуваха с непразна бюлетина или такава с два хикса. Много е хубаво, че отпушихме процеса и оттук нататък ще започнем работа. Аз съм тук, за да представлявам хората, които са ме избрали - а те са ме избрали, за да защитавам техния интерес. Политиката се прави от хора и хората определят правилата, а политиката е матрица и не е по-важна от тях. Успех на новия председател - ще работим заедно - защото това заслужават хората на Пазарджик", каза на свой ред Таня Колчакова-Янева.

Бе гласуван състав на временна комисия за изработване на правилнк за работата на Общинския съвет с председател адвокат Чавдар Чавдаров. До 8 декември правилата ще бъдат изготвени. Следващото заседание на местния парламент ще е на 14 декември от 14:00 часа.

Найден Шопов е роден през 1970 година в Пазарджик, семеен, с две деца. Магистър от УНСС със специалност “Прогнозиране и планиране“, дългогодишен общински съветник с успешен собствен бизнес, носител на приза „Предприемач на 2014 година“ от Сдружението на предприемачите в Пазарджик. От 2015 година е областен координатор на ПП ГЕРБ.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички