Други

Ахмед Доган: Делян Пеевски е феномен в българската политика

  17.11.2023 18:02             
Ахмед Доган: Делян Пеевски е феномен в българската политика

Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи. Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет, разпространен от пресцентъра на партията.

В словото си Доган посочва, че "изненадващата оставка на г-н Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот".

В началото на своето слово Доган отбелязва, че не е допускал през последните 11 години, че ще му се наложи да се върне в оперативната политика.

"Това за мен е екзистенциална тежест, която в определен смисъл обърква личното ми битие", каза Доган. "Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се възприемам и като самодостатъчен политически субект и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на средните европейски стандарти на живот", посочи почетният председател. 

"Единствената ми мотивация да бъда сред вас, е актуалното състояние и бъдещото развитие на партия "Движение за права и свободи". ДПС е моя съдба, за сетен път се убеждавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения", заяви Доган

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички