Пазарджик

И отново греда! Още няма председател на Общинския съвет в Пазарджик

  17.11.2023 12:59             
И отново греда! Още няма председател на Общинския съвет в Пазарджик

И от втори опит няма избран председател на Общинския съвет в Пазарджик, стана ясно току-що след отварянето на тайния вот. За областния координатор на ГЕРБ гласуваха 20 съветника, а за Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ гласа си дадоха 19 съветника. Недействителните бюлетини са две.

В 15 часа заседанието ще продължи с трети опит за избор на пръв сред равни.

Да припомним, че вчера за Шопов като нотабил номер едно гласуваха 19 души, а за Колчакова-Янева – 16. Пет бюлетини бяха невалидни, а една - празна. Преди това отводи си направиха предложените за председател Тодор Попов и Благо Солов.

В днешното заседание не се мина без словесни престрелки. Найден Шопов направи разбор на вчерашния и днешния ден в пленарна зала. „В каква ситуация се намираме в момента? Представете си един дълъг ламаринен мост, по който вървят мишка и слон, а отдолу има пропаст. Накрая, когато го минават, мишката се обърнала към слона: „Ей, приятел, как само тропахме! Ккаъв шум вдигнахме!”. Кой, както иска, така да го разбира. Това, което се случи вчера, да не бъде избран никой, беше обидно. Кокал няма, има лопата! Кой е по-достоен? Разбира се, че и двамата сме достойни”, емоционален бе Шопов. На свой редзапочна дискусия за това трябва ли да има морал в политиката или не, която прерасна в трактовка, аджеба, има ли аморални хора в залата или не

Повод за това стана изказването на Тодор Попов от "Новото време", който каза, че има чувството, че е в църква. "Политиката няма нищо общо с морала, със светоусещанията и морални човешки измерения на всеки един от нас, порлитиката е изкуството да балансираш интереси. И тук няма лична емоция и общочонешки и философски понятия. Ще го разберете много скоро това. Има две кандидатури, всеки има глава на раменете и гласува за човека, който счита за правилен", каза Попов. Думите му обаче срещнаха отпор от част от общинските съветници, които опонираха, че без морал няма да има нито политика, нито общество.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички