Пазарджик

Куленски запретна ръкави, още преди встъпването си в длъжност

  17.11.2023 08:24             
Куленски запретна ръкави, още преди встъпването си в длъжност

ПАЗАРДЖИК. Още преди да стъпи официално в длъжност, новоизбраният кмет на община Пазарджик Петър Куленски се захвана за работа, защото „много казуси не търпят никакво отлагане“.

Най-напред заговори за

финансова ревизия на общината

- Запретнахме ръкави, на течовете от общината се слага край, като работим на пълни обороти най-накрая ресурсите да отиват там, където са най-нужни. С мен се свързват изключително много граждани и бизнеси, за да ме информират за задължения, които общината безконтролно е натрупвала през годините.

Новият кмет продължи да апелира за НЕ на страха:

- Призовавам всички хора на Пазарджик: ако някога сте станали обект на натиск, на изнудване, на заплахи, в мое лице ще намерите защита от тях. Моят офис ще бъде отворен, ще ви чуе и ще предприеме необходимите мерки. Подайте сигналите си към мен и кабинета ми и ще ви бъде оказана помощ.

Петър Куленски е направил също така стъпки относно

ремонта на моста на Марица,

стана ясно тези дни:

- Вече проведох работна среща с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков, с когото обсъдихме един от важните за Пазарджик инфраструктурни проекти - ремонта на моста на Марица. И получих нужното уверение, че стартираме моментално проектното проучване и експедитивни стъпки към така нужното реконструиране на моста. Един от първите ми фокуси е именно това, защото опасността е реална и трябва да се предприемат нужните мерки веднага. Безопасността на хората на Пазарджик трябва да бъде приоритет за всички.

Вече работи и по въпроса за

видеонаблюдението

- След проведена среща с директора на Областната дирекция на МВР Даниел Луков бях информиран, че Пазарджик е единственият областен град в България с НУЛА общински камери за видеонаблюдение (за сравнение - в община Септември има цели 47 такива).

Това е категорично недопустимо и веднага след встъпването в длъжност, ще започнем процедура за придобиване и разполагане на първите камери за видеонаблюдение, които да подобрят пътната безопасност и да допринесат за предотвратяването и разкриването на различни престъпления.

Здравето

също е приоритет за Петър Куленски. И на 14 ноември – Световния ден за борба с диабета, той се обърна към своите съграждани с призив да „бъдем бдителни върху собственото си здраве“. Освен това, обеща:

- В тази връзка бих искал да посоча, че в отделенията и медицинските центрове се правят и занапред още по-често ще се правят консултации и изследвания за ранно откриване на скрит диабет и предиабет.

Разбира се, новият кмет не подмина и

спорта

Първата му категорична позиция след вота касаеше именно него:

- Време е всички да работим заедно и с обща посока, обединени. На изкуствени разцепления и чертаене на апокалипсис се слага край.

Куленски подаде ръка и за среща с треньора на ФК Хъбър Любо Пенев и се срещна със състезателите и спортно-техническото ръководство на волейболния Хебър.

- Опровергах редица от спекулациите за бъдещето на отбора, които недоброжелатели се опитват да ни пришият. За нас беше неприятно да научим, че финансовото състояние на клуба не е никак добро. Независимо от това ще работим да бъдат осигурени средства и Хебър да продължи да се бори единствено и само за първото място! Както заслужава.

От понеделник децата на футболния Хебър отново могат да разчитат на автобусен превоз за своите мачове.

- Реагирахме моментално след подадени сигнали за прекратяване на организирания транспорт. Спокойствието на децата и качеството на техните спортни и образователни занимания е приоритет за нас и ние ще продължим с мерките, чрез които да създадем по-добра среда за тях.

Именно към децата бе адресиран и може би

първият поздравителен адрес

на Петър Куленски като кмет на Пазарджик. Става дума за малките възпитаници на Театрална къща „Пластилин“, които в събота празнуваха десетия си рожден ден на сцената на драматичния театър „Константин Величков“, като изиграха Шекспировия „Сън в лятна нощ“. Ето част от текста в поздравителния адрес от новия кмет:

„Прекрасно е, когато най-скъпото ни – нашите деца, могат да развиват така нужните творчество, гъвкавост, свобода на себеизразяването и удовлетворение от работата в екип – основополагащи за развитието на едно пълноценно, критично и свободно общество.

Бъдете вдъхновени от всичко около вас, скъпи деца! Светът е причудлив и богат, а в ръцете ни той се превръща в пластилин, с който можем да създадем всичко, което ни хрумне – с упорство и с труд. А какво по-хубаво от това да имаш свободата да измислиш и създадеш всичко, което ти дойде наум?“.

По покана на директора на театъра Григор Антонов, Петър Куленски ходи и на театър. Гледа постановката на пазарджишкия режисьор Гаро Ашикян.

- И в културния живот на града ни започва ново начало и той винаги ще бъде покрепян и подпомаган подобаващо. Цветята ни бяха живи, за да напомнят дълго време с красотата си на целия творчески състав за нашата любов към Театъра на Пазарджик.

След избирането си новият кмет бе официален гост и

курбан

по повод празник на село. Това се случи на Архангеловден, по покана на архиерeйския наместник отец Боян и жителите на Црънча.

„Знаме“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички