Понеделник, 19 Фев 2024
 
Пазарджик

Не избраха председател на Общинския съвет в Пазарджик, утре пробват пак

  16.11.2023 15:44             
Не избраха председател на Общинския съвет в Пазарджик, утре пробват пак

ПАЗАРДЖИК. Интересни бяха номинациите за председател на Общинския съвет, но такъв така и не бе избран. Утре от 11 часа съветниците ще направят нов опит.

Изборът за пръв между равни в крайна сметка бе между Таня Колчакова-Янева и Найден Шопов. От гласувалите с 35 действителни и 6 недействителни гласа се оказа, че нито един от двамата кандидати не е събрал нужните 21. За Найден Шопов са гласували 19 съветници, а за Таня Колчакова-Янева - 16. Днес в 11 часа заседанието ще продължи с надеждата ситипарламентът да има свой председател.

Номинирани за председател бяха още Благо Солов и Тодор Попов. Емоционално Солов си направи самоотвод, призовавайки и Тодор Попов да направи зедно с него крачка назад иобръщайки се към него с текста на песента на Лили Иванова: „Стари мой, приятелю, чуй годините…”. „Много дълго лъгахме, лъгахме младите, че утрешният ден им принадлежи. Не, колеги! Младите искат да живеят днес. Младите днес искат да построят града, в който искат да живеят!”.

Тодор Попов на свой ред заяви, че човек трябва да знае кога да направи крачка назад, благодари на колегите си за номинацията, но потвърди позицията си от следизборната пресконференция – а именно, че той няма да участва като номинация в избора за председател. „Считам, че моето пребиваване в управлението на общината не е желателно. Полезността ми може да се изразява в други неща, но трябва да дадем възможност на хората, които бяха избрани да покажат какво могат. През тези години хората нямаха база за сравнение. Нека да дадем възможност да се работи спокойно и новите момчета и момичета да покажат това, което могат. Тогава ще имаме и база за сравнение. Силно се надявам те наистина да покажат това, което всички очакват от тях.” Това каза Попов и оттегли кандидатурата си.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички