Четвъртък, 15 Фев 2024
 
Регионът

Кметовете и съветниците в Пещера се заклеха

  16.11.2023 07:07             
Кметовете и съветниците в Пещера се заклеха

Кметовете и общинските съветници в Пещера положи тържествена клетва. Кметските ключ и огърлица връчи областният управител Валентина Кайтазова на кмета на община Пещера Йордан Младенов по време на първото тържествено заседание на Общинския съвет.  Така 21 общински съветници, кметът на общината и кметовете на Радилово и Капитан Димитриево положиха клетва пред областния управител, председателя на ОИК Пещера, представители на религиозните общности, общински служители и жители на общината.

Дъгогодишният кмет и почетен гражданин на Пещера Георги Петърнейчев също присъства на сесията.

В поздрава си Валентина Кайтазова благодари на ВрИД кмета Стефан Иванчев за организацията на заседанието. Тя увери новоизбраните съветници и кметове, че Областна администрация Пазарджик ще продължи да подкрепя всички законосъобразни решения на общинския съвет, важни проекти и добри начинания. " Пещера е една от най-подредените и най-добре работещи общини в нашата област. Не приемайте това като комплимент, а като отговорност да продължите този ускорен темп на развитие през следващите четири години. Вие сте хората, които трябва да надграждат и убеждават гражданите да участват в местното самоуправление. То не е даденост, то е плод на усилията и далновидността на кметове и общински съветници, работили за тази община преди вас", каза г-жа Кайтазова и допълни: "Имате всичко необходимо, което да ви мотивира да бъдете още по-успешни- добре развита социална, здравна, образователна инфраструктура, хора от различни етноси, които живеят, работят и творят в разбирателство, курорт с невероятна природа и въздух, работещ бизнес, култура, бит, традиции. Пожелавам ви здраве, сили, мъдрост, за да постигате консенсус и да решавате законосъобразно. Докажете на пещерци, че имате огромното желание и възможности да оправдаете тяхното доверие", завърши областният управител.

"Нашата най-висша цел е не просперитета на един или двама, а на всички хора от община Пещера. Ще дадем всичко от себе си, за да изпълним програмата си, а съветниците да не забравят, че те представляват, в тази зала, всеки един от вас. Да се ръководим във всичките си действия от интересите на гражданите на Пещера. “ – каза кметът Йордан Младенов. Той благодари на всички хора, които са глаували на 29 октомври и по този начин са изпълнили своя граждански дълг. „Вратата на моя кабинет е отворена за всеки един от вас. Ще работим отново всеотдайно и упорито.“ – заяви Младенов в първото си за мандата тържествено слово. 

"Аз и екипът ми ще дадем всичко от себе си, за да изпълним програмата си и да превърнем община Пещера в по-добро място за живот и професионална реализация. Бъдете сигурни, че вратата на моя кабинет винаги ще бъде отворена за всеки един от вас, за вашите идеи и за проблемите ви. Всяка мечта ни е дадена, заедно със силата, необходима за нейното осъществяване. Нека бъдем единни, отговорни и всеотдайни! Най-доброто предстои!", написа по-късно във Фейсбук Младенов и благодари за подкрепата за втория си мандат като кмет.

За председател на Общински съвет Пещера беше избран Васил Филев, след проведеното тайно гласуване. Бе отслужен водосвет за здраве и благополучие в кабинета на кмета на общината от местни свещеници.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички