Други

Таслаков в Народното събрание: Във Велинград се опитаха да продадат луксозна вила за 51 000 лева

  15.11.2023 16:52             
Таслаков в Народното събрание: Във Велинград се опитаха да продадат луксозна вила за 51 000 лева

В традиционният за деня петъчен Парламентарен контрол в Народното събрание народният представител от “Възраждане” Стоян Таслаков зададе въпрос на министъра на здравеопазването, във връзка с излязлата в медиите информация за продажба на обособена част от лечебно заведение, недвижим имот, собственост на Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на белодробни заболявания “Света Петка” в град Велинград.

“Става дума за така наречената ‘вила на управителя’, която представлява отделна, луксозна постройка - 132 кв. м., оборудвана със сауна и джакузи. Болницата е продала тази вила на търг за скромните 51 000 лева, според мен това е твърде ниска и нелогична цена, тъй като вилата е във  видимо добро състояние и с допълнително направени подобрения. В тази връзка бих желал министърът да отговори, дали ще провери тази продажба и смята ли, че обявената на търга първоначална цена е адекватна и ще бъдат ли предприети действия, ако се окаже, че ръководството на болницата е извършило нарушение”, попита народният представител от “Възраждане”.

Министърът на здравеопазването посочи, че Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофизиатрични заболявания “Света Петка” в град Велинград е лечебно заведение, търговско дружество със сто процента държавно участие в капитала, като правата на държавата в него се упражняват от Министъра на здравеопазването. След публикациите в медиите е извършена проверка на лечебното заведение и общото състояние на сградата е по-добро от това, което е представено в материалите по процедурата за продажба, съществено е и разминаването в снимковия материал на вътрешната част на сградата. В следствие на това процедурата по провеждане на електронен търг е преустановена от управителя на лечебното заведение, като за несъответствието между представените документи и реалното, фактическо състояние на сградата е сезирана Прокуратурата.

След изказването на министъра, Стоян Таслаков заяви от парламентарната трибуна, че е получил нова информация, според която са допуснати външни лица в лечебното заведение, които са си позволили да унищожават имущество и собственост и призова Министъра на здравеопазването да направи втора проверка, до пълното изясняване на случая и фактите и обстоятелствата, свързани с него.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички